Uien Salade, Sumac Uien

Ik heb hier mijn favoriete salade. Echt super makkelijk te maken. In 10 minuten is het klaar om te eten. Sumac is een essentieel kruid in deze salade. Die rode kleurige suma heeft een citroenachtige smaak. Rouw ui heeft een bittere smaak. Daarom wrijf ik eerst met zout. Daarna was ik eventjes onder de kraan de bitter smaak weg. Je kan ook de gesneden ui in een hete water laten staan. En daarna even uitlekken. Het is een aanrader naast/met/in alle soorten kebab‘s, Turkse pizza, shoarma, kofte, Inegol kofte falafel, gegrilde vlees.

Uien Salade, Sumac Uien

Hier heb ik mijn ui salade in lavash gedaan met hummus en kip shish kebab, daarom zit er geen olijf olie in. Maar je kan natuurlijk olijf olie erin doen zoals je wil. Doe op je tortilla met je shishkebap. Sumac kan je makkelijk vinden in Arabische en Turkse supermarkten.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • Handvol peterselie
  • 1 eetlepel sumac
  • 1/2 citroen
  • Zout

Bereidingsinstructie

  1. Snij de rode uien dun
  2. Doe wat zout erop en wrijf de uien ongeveer 5 minuten met je handen goed. Zodat de uien worden zacht en de bitter smaak van rauw ui weg wordt.
  3. Giet water over de uien en lek ze uit.
  4. Snij de peterselie fijn.
  5. Meng peterselie met uien in een salade schaal.
  6. Doe citroen sap en zout erop.

Afiyet olsun!