Advertentie

Mediteraanse style Dorado uit Oven

Mediteraanse style Dorado uit oven
Vrijdag is de vis dag. Dorado is mijn lievelings vis want Mediteraanse vis is. Wij noemen Çipura, in Greekleland Tsipoura genoemd. In Turkije wordt het vaak gegeten natuurlijk, naast anjovis, sea baars enzovoort.

Ingrediënten

  • 2 dorado’s, 1350gr
  • 1 ui, ring vorm gesneden
  • 10 klein aardappelen
  • 1 rode paprika,
  • 1 citroen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 10 cherry tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Rozemarijn
  • 1/2 handvol peterselie,

Voor Marinada

  • 1/2 citroen sap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teelepel oregano
  • 1 teelepel zwarte peper
  • 2 teelepels zout

Bereidingsinstructies

  1. Was de dorade’s eerst goed onder de kraan, laat ze drogen daarna met keuken papier.
  2. Maak een soort bedje met aardappelen, uien en paprika op een oven schaal. Doe olijf olie, zout en zwarte peper op de groenten.
  3. Doe wat zout op de vis, ook de binnenkant. Maak 3 snijen op beide kanten van de vis. Leg de citroen plakjes en peterselie in de binnen kant van de vissen. Wrijf de olijfolie marinade goed op de vis.
  4. Leg de dorade’s op de groente bedje.
  5. Strooi rozemarijn en doe cherry tomaten er op.
  6. Bak de dorade’s in voorverwarmde oven 230°C, 50 minuten lang.
Afiyet olsun.
Advertentie