Mediteraanse style Dorado uit Oven

Mijn favoriete vis is de dorado, die bekend staat als Çipura in het Turks en Tsipoura in het Grieks. Deze mediterrane vissoort wordt veel gegeten in Turkije, samen met andere heerlijke opties zoals ansjovis, zeebaars en meer.

Dit gerecht staat bekend om zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaken. De combinatie van verse vis, aardappelen, uien en kruiden geeft een authentieke smaak aan dit Turkse visgerecht. Serveer het warm, eventueel met een partje citroen aan de zijkant.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

50 minuten

Totale bereidingstijd

60 minuten

Categorie

Vis

Keuken

Mediterraanse

Porties

4

Calorieën

96 kcal per 100 g

Ingrediënten

 
  • 2 dorado’s, 1350 g
  • 1 ui, ring vorm gesneden
  • 10 klein aardappelen, in plakjes gesneden
  • 1 citroen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 10 cherry tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Rozemarijn
  • 1/2 handvol platte peterselie,
 

Voor marinada

 
  • 1/2 citroen sap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
 
 

Bereidingsinstructies

  1. Spoel de dorades grondig af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Snijd de ui en aardappels in plakjes van 1 cm en leg ze op een ovenschaal. Besprenkel de groenten met olijfolie, voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
  3. Breng zout en peper aan aan de binnen- en buitenkant van de vis. Maak drie insnijdingen aan beide zijden van de vis. Plaats citroenschijfjes en peterselie in de buikholte van de vis. Masseer de olijfolie marinade goed in de vis.
  4. Leg de dorades op het bedje van groenten. Strooi rozemarijn over de vis en voeg cherrytomaten toe.
  5. Bak de dorade’s in voorverwarmde oven 220 graden, 50 minuten lang.
  6. Serveer de vis warm, vergezeld van citroenpartjes en een frisse salade.

Afiyet olsun.