Kofte zijn balletjes van gehakt met brood. Heerlijk voor op de barbecue of voor in de gril. Maar bakken kan ook.
Ingrediënten
(4 porties)
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 oude boterhammen
- 1 ei
- peterselie
- gedroogde tijm
- paprikapoeder
- zout
- komijn

Bereidingsinstructies
- Verkruimel het brood.
- Rasp de ui en de knoflook fijn of maak er puree van in een blender.
- Meng het verkruimelde brood, de geraspte ui, de knoflook en de rest van de ingrediënten samen met het gehakt.
- Kneed de kofte goed.
- Maak (bij 500 gr. gehakt) 17-18 gehakt balletjes. daarna knijp je ze in je hand en maak je ze een beetje plat (zie foto).
- Bak of gril de koftes mooi bruin.
Afiyet olsun!
Tip
Doe bij grillen in de oven de ovenklep een stukje open en zorg dat onder de gril een bak is om het vet op te vangen.