Advertentie

Traditional Turkse Gehaktballen, Kofte

Traditional Turkse köfte heeft een huiselijke en traditionele uitstraling, waardoor het een populair gerecht is voor familiebijeenkomsten en speciale gelegenheden. Het delen van dit gerecht creëert een gevoel van gezelligheid en samenzijn. Kofte zijn balletjes van gehakt met brood. Heerlijk voor op de barbecue of voor in de gril. Maar bakken kan ook.

Kofte Serveren

Turkse gehaktballen, “Köfte” kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het kan warm worden geserveerd als hoofdgerecht, vaak vergezeld van bijgerechten zoals salades, yoghurtsaus Turkse rijst bulgur pilav Turkse rijst met orzo of brood. Het wordt soms ook geserveerd als snack of als onderdeel van een mezze-assortiment.

Nog meer Turkse Gehaktballetjes Recepten

  • Inegol Kofte Dit zijn gegrilde gehaktballen, die specifiek zijn voor Inegöl, een district van stad Bursa.
  • Rode Linzen balletjes Mercimek köftesi is een vegetarisch gerecht en wordt vaak geconsumeerd als een gezonde vleesvrije optie.
  • Kadinbudu Kofte De köfte bestaat meestal uit gekruid gehakt, rijst en kruiden, gevormd tot een afgeplatte, ovale schijf en vervolgens gepaneerd en gefrituurd of gebakken tot een goudbruine kleur. 

Tips

  • Doe bij grillen in de oven de ovenklep een stukje open en zorg dat onder de gril een bak is om het vet op te vangen.
  • Je kan ook half lams- en half runder gehakt gebruiken.
  • Tijdens het vormen van de kofte maak je je handen nat, zodat het mengsel niet aan je handen blijft plakken.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Kooktijd

25

Totale bereidingstijd

40 minuten

Advertentie

Categorie

Hoofdgerecht

Keuken

Turks

Porties

4

Calorieën

50 kcal per stuk

Ingrediënten

  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 oude boterhammen of 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1/2 handvol platte peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel komijn
Gehakt balletjes, Kofte klaar om te bakken
Gehakt balletjes, Kofte klaar om te bakken

Bereidingsinstructies

  1. Verkruimel het brood.
  2. Rasp de ui en de knoflook fijn.
  3. Meng het verkruimelde brood, de geraspte ui, de knoflook en de rest van de ingrediënten samen met het gehakt.
  4. Kneed de kofte goed.
  5. Maak 16 gehakt balletjes. daarna knijp je ze in je hand en maak je ze een beetje plat (zie foto).
  6. Bak of gril de koftes allebei kanten mooi bruin.
  7. Serveer kofte met Turkse rijst en ayran.

Afiyet olsun.

Advertentie