Haydari is een bekende mezze van Turkije. Het is gemaakt met yoghurt, knoflook, gedroogde munt en fetakaas. Het is vrij simpel om te maken. Je kan haydari serveren als bij / voor gerecht. Het past namelijk heel goed met vlees gerechten. Haydari is ook lekker als een dip. Of met een verse Turkse brood.
Tips
- Gebruik niet verse munt voor deze recept. Verse munt zal je yoghurt meze donker van kleur maken. Gebruik daarom gedroogde munt.
- Gebruik voor dit recept een volle Turkse of Griekse yoghurt. Die normale yoghurt uit de supermarkt is veel te dun voor dit recept.
- “In de Turkse keuken zijn er nog meer dipgerechten op basis van yoghurt. Probeer ook eens de zelfgemaakte Turkse yoghurtsaus, of cacık
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale bereidingstijd
15 minuten
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
64 kcal per portie
Ingrediënten
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 100 gr. fetakaas
- 1 eetlepel gedroogde munt
- 1 eetlepel boter
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Bieslook om te strooien
- Zout
Bereidingsinstructies
- Bak de munt met boter en laat hem een beetje afkoelen.
- Prak de fetakaas fijn met een vork en meng met yoghurt goed.
- Rasp een teentje knoflook in yoghurt.
- Voeg de boter mengsel met yoghurt en roer alles goed.
- Doe olijfolie en strooi bieslook over Haydari heen.
Afiyet olsun.