Haydari, Turkse Yoghurt Mezze

Haydari is een bekende mezze van Turkije. Het is gemaakt met yoghurt, knoflook, gedroogde munt en fetakaas. Het is vrij simpel om te maken. Je kan haydari serveren als bij / voor gerecht. Het past namelijk heel goed met vlees gerechten. Haydari is ook lekker als een dip. Of met een verse Turkse brood.

 
 

Tips

  • Gebruik niet verse munt voor deze recept. Verse munt zal je yoghurt meze donker van kleur maken. Gebruik daarom gedroogde munt.
  • Gebruik voor dit recept een volle Turkse of Griekse  yoghurt. Die normale yoghurt uit de supermarkt is veel te dun voor dit recept. 
  • “In de Turkse keuken zijn er nog meer dipgerechten op basis van yoghurt. Probeer ook eens de zelfgemaakte Turkse yoghurtsaus, of cacık

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd 

5 minuten

Totale bereidingstijd

15 minuten

Keuken

Turks

Porties

4

Calorieën

64 kcal per portie

Ingrediënten

  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 100 gr. fetakaas
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bieslook om te strooien
  • Zout

Bereidingsinstructies

  1. Bak de munt met boter en laat hem een beetje afkoelen.
  2. Prak de fetakaas fijn met een vork en meng met yoghurt goed.
  3. Rasp een teentje knoflook in yoghurt.
  4. Voeg de boter mengsel met yoghurt en roer alles goed.
  5. Doe olijfolie en strooi bieslook over Haydari heen.

Afiyet olsun.