Ik heb hier traditional kofte recept. Met een paar ingrediënten en kruiden kan je ook lekkere en sappige kofte’s maken.
Serveer je Turkse gehakt ballen met Turkse rijst.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 geraspte ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje geraspte knoflook
- 1 ei
- 5 eetlepels paneermeel
- Handvol peterselie
- 1 theelepel komijn poeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel rode paprika vlokken (pul biber)
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels olijf olie om te bakken
Bereidingsinstructies
- Meng alles samen en kneed met je hand goed.
- Laat de kofta mengsel resten in koelkast ongeveer 30 min.
- Bak de kofta’s bakken in de pan met zonnebloemolie, keer de kofta’s paar keer beide kanten zodat ze goed gebakken worden van buiten maar wel sappig bleven van binnen.
- Serveer de lekkere koftes met Turkse rijst.
Afiyet olsun!