Gegrilde Aubergine Salade

Gegrilde Aubergine Salade

Ingrediënten

  • 3 aubergines, gegrild
  • 2 rode punt paprika’s, gegrild
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, gesneden
  • Handvol peterselie, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, geraspt

Voor dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels azijn
  • Sap van een half citroen
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereidingsinstructies

  1. Was en droog de aubergine’s en rode punt paprika’s. Maak een paar keer snijtjes met puntje van een mes. Laat ze grillen in oven op 210C, ongeveer 30 min. Over een half uur keer de groente om. Laat nog 30 min. in de oven zacht worden.
  2. Na 30 min. paprika’s zijn zacht genoeg. Je kan ze in de bak doen en bedekken met plastic folie ongeveer 15 min.
  3. Als aubergine’s zacht genoeg zijn dan laat ze afkoelen. Als niet, doe nog 15 in de oven verder gaar worden.
  4. Maak een snee bij aubergine’s en laat de vlees uithalen met je lepel.
  5. Rasp een teentje knoflook op de vlees van de aubergine’s. Doe wat zout erop en mix alles met een mes. Zodat alle smaken bij elkaar komen.
  6. Pel de fel van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
  7. Doe de blokjes gesneden tomaten, fijn gesneden peterselie, gesneden rode ui, gesneden paprika’s en aubergine’s met knoflook in een grote schaal en roer alles goed.
  8. Doe olijfolie, azijn, citroensap, zout en zwarte peper daarop. Roer de salade.

Afiyet Olsun ❤️