Pilav betekent rijst in Turks. Naast gewone witte rijst eten we vaak bulgur pilaf. Je kan hiernaast tomaten salade en ayran Turkse yoghurt drank serveren.
Ingrediënten
- 300 gram bulgur, voor pilaf te maken, grotere korrels dan kisir van te maken
- 600 ml heet water
- 250 gram groene linzen, gekookt en uitgelekt of uit blik
- 1 ui, fijne gesneden
- 1 wortel, geraspt
- 1 teentje knoflook, geraspt of fijn gesneden
- 1 eetlepel tomato puree
- 1/2 eetlepel rode peper puree
- 1 eetlepel gedroogde munt
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel oregano
- zout eigen smaak
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
- Doe boter en zonnebloemolie in pan en bak de ui + knoflook +tomato puree + red peper puree + bulgur + worteltjes + speserijen (baharat) en uitgelekte linzen. Roer alles goed door.
- Voeg de kokende water in bulgur mengel en blijf goed roeren.
- Zet de vuur nu laag, doe de deksel erop en laat bulgur sudderen ongeveer 15 minuten.
- Als de korreltjes van de bulgur zacht en gekookt zijn, zet de vuur af en laat bulgur rusten verder 20 minuten.
- Roer zachtjes bulgur met je houten lepel voor dat je serveer.
Afiyet olsun!