Bulgur Pilaf

Bulgur Pilaf

Pilav betekent rijst in Turks. Naast gewone witte rijst eten we vaak bulgur pilaf. Je kan hiernaast tomaten salade en ayran Turkse yoghurt drank serveren.

Ingrediënten

  • 300 gram bulgur, voor pilaf te maken, grotere korrels dan kisir van te maken
  • 600 ml heet water
  • 250 gram groene linzen, gekookt en uitgelekt of uit blik
  • 1 ui, fijne gesneden
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geraspt of fijn gesneden
  • 1 eetlepel tomato puree
  • 1/2 eetlepel rode peper puree
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • zout eigen smaak
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  1. Doe boter en zonnebloemolie in pan en bak de ui + knoflook +tomato puree + red peper puree + bulgur + worteltjes + speserijen (baharat) en uitgelekte linzen. Roer alles goed door.
  2. Voeg de kokende water in bulgur mengel en blijf goed roeren.
  3. Zet de vuur nu laag, doe de deksel erop en laat bulgur sudderen ongeveer 15 minuten.
  4. Als de korreltjes van de bulgur zacht en gekookt zijn, zet de vuur af en laat bulgur rusten verder 20 minuten.
  5. Roer zachtjes bulgur met je houten lepel voor dat je serveer.

Afiyet olsun!