Turkse Bulgur Pilaf met Groene Linzen, Mercimekli Bulgur Pilavi

Turkse bulgur pilav met groene linzen, bekend als “Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı” in het Turks, is een voedzaam en smaakvol gerecht dat populair is in de Turkse keuken. Het gerecht combineert bulgur met groene linzen, waardoor het een goede bron is van zowel vezels als eiwitten. Naast bulgur en linzen kunnen ingrediënten zoals ui, olijfolie, tomatenpuree, kruiden en specerijen worden toegevoegd voor extra smaak.

Door de toevoeging van groene linzen wordt de voedingswaarde van de bulgur pilav verder verrijkt. Groene linzen bevatten eiwitten, vezels, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen, waardoor het gerecht zowel voedzaam als vullend is.

Bulgur pilav met groene linzen is over het algemeen eenvoudig te bereiden en kan dienen als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vleesgerechten.

Bulgur Pilaf

Naast gewone Turkse rijst eten we vaak bulgur pilaf. Je kan hiernaast tomaten salade en ayran Turkse yoghurt drank serveren.

Voorbereidingstijd

5 minuten

Kooktijd

20 minuten

Totale bereidingstijd

30 minuten

Categorie

Bijgerecht

Keuken

Turks

Porties

4

Calorieën

Ingrediënten

  • 300 gram bulgur, voor pilaf te maken
  • 600 ml heet water
  • 250 gram groene linzen, gekookt en uitgelekt of uit blik
  • 1 ui, fijne gesneden
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel rode peper puree
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • Zout eigen smaak
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingsinstructies

  1. Doe boter en zonnebloemolie in pan en bak de ui en knoflook.
  2. Doe tomaten puree, rode paprika puree, bulgur, worteltjes, kruiden en uitgelekte linzen in de pan. Bak roerend alles goed.
  3. Voeg de kokende water in de pan. Roer laatste keer en doe de deksel op.
  4. Zet de vuur nu laag en laat bulgur sudderen ongeveer 15 minuten.
  5. Als de korreltjes van de bulgur zacht en gaar zijn, zet de vuur af en laat bulgur rusten verder 20 minuten.
  6. Roer zachtjes bulgur met je houten lepel voor dat je serveer.

Afiyet olsun.