Kip Shish Kebab

Kip Shish Kebab

Ingredients

– 1 kg Kippen dijen zonder botten  

– 3 paprika’s geel-rode-groen  

– 20 stukjes houten sate prikjes  

 Voor Marinade

– 1 sap van geraspte ui 

– 1 etlp tomaten puree 

– 1 etlp rode paprika puree of 1 etlp paprika poeder  

– 6 etlp olijf olie  

– 1 tlp komijn  

– 1 tlp zout  

– 1 etlp oregano  

– 1/2 tlp knoflook poeder of verse 1 teentje knoflook 

– 1/2 zwarte peper  

Bereidingsinstructies

1- Week de houten sate prikjes in kaud water 

2- Maak een marinade met tomaten puree, rode paprika puree, yogurt, olijf olie en de kruiden 

3- Snij de kippen en paprika’s in blokken, doe in dezelfde grotte  

4- Mix goed de kippen en paprika stukjes met marinade saus. Doe dicht met een folie en laat rusten ongeveer 2 uren.

5- Voorverwarm de gril alvast.  

6- Prik de Kip en paprika’s in de sate stokjes, om en om. Niet duw te dicht op elkaar, geef een beetje ruimte.  

7- Grill de kebabs in de oven 230°C ongeveer 15-20 minuten. Daarna keer ze om en cook de andere kant van de kebab nog 15-20 minuten.  

8- Let op dat kip helemaal gaar wordt maar ook niet te droog.  

Serve de Kip Shish Kebab met bulgur pilav en cacik ( tzatziki )  of in lavash met hummus en uien sla met sumac.

 Afiyet olsun!