Ingredients
– 1 kg Kippen dijen zonder botten
– 3 paprika’s geel-rode-groen
– 20 stukjes houten sate prikjes
Voor Marinade
– 1 sap van geraspte ui
– 1 etlp tomaten puree
– 1 etlp rode paprika puree of 1 etlp paprika poeder
– 6 etlp olijf olie
– 1 tlp komijn
– 1 tlp zout
– 1 etlp oregano
– 1/2 tlp knoflook poeder of verse 1 teentje knoflook
– 1/2 zwarte peper
Bereidingsinstructies
1- Week de houten sate prikjes in kaud water
2- Maak een marinade met tomaten puree, rode paprika puree, yogurt, olijf olie en de kruiden
3- Snij de kippen en paprika’s in blokken, doe in dezelfde grotte
4- Mix goed de kippen en paprika stukjes met marinade saus. Doe dicht met een folie en laat rusten ongeveer 2 uren.
5- Voorverwarm de gril alvast.
6- Prik de Kip en paprika’s in de sate stokjes, om en om. Niet duw te dicht op elkaar, geef een beetje ruimte.
7- Grill de kebabs in de oven 230°C ongeveer 15-20 minuten. Daarna keer ze om en cook de andere kant van de kebab nog 15-20 minuten.
8- Let op dat kip helemaal gaar wordt maar ook niet te droog.
Serve de Kip Shish Kebab met bulgur pilav en cacik ( tzatziki ) of in lavash met hummus en uien sla met sumac.
Afiyet olsun!