Lahmacun, Turksepizza

Turksepizza noemen we eigenlijk lahmacun. In Turkije bakken ze lahmacun in steenovens. Dan is het heerlijk. Hier thuis maak ik het in mijn oven. Eerlijk gezegd die ik zelf maak is lekkerder. Willen jullie ook proberen?

Ingredienten;

Deeg;
1 glas meel
1 tl droog gist
1 el zonnebloemolie
1/3 glas lauwe water
1 tl suiker
zout

Gehakt mengsel;
300gr gehakt
1ui
1 knoflook
1 el olijfolie
1 el tomatenpuree
1 el paprikapuree
1 handvol platte peterselie

Bereiding;

1- Maak een deeg en laat deeg wachten half uur of een uur,
2- doe ui, knoflook, peterselie en olijfolie in de mixer,
3- voeg gehakt met tomatenpuree, paprika puree en ui mengsel en kneed alles
4- snij de deeg naar 8 stuks,
5- maak deeg dun en plat met deegroller in de vorm van bord,
6- deel de gehakt op de deeg en smeer ze met je vingers gelijk op de deeg
7- leg het bak papier op de bakplaat
8- bak de Turksepizza’s 15 min 200 graden.

Afiyet olsun 🙂

Let op de oven dat heel snel kan gaan verbranden.