Advertentie

Lahmacun, Turksepizza

Turksepizza noemen we eigenlijk lahmacun. In Turkije bakken ze lahmacun in steenovens. Dan is het heerlijk. Hier thuis maak ik het in mijn oven. Eerlijk gezegd die ik zelf maak is lekkerder. Willen jullie ook proberen?

Ingredienten

Deeg

  • 1 glas meel
  • 1 tl droog gist
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/3 glas lauwe water
  • 1 tl suiker
  • zout

Gehakt mengsel

  • 300gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapuree
  • 1 handvol platte peterselie

Bereiding

  1. Bereid het deeg voor en laat het een half uur tot een uur rusten.
  2. Plaats ui, knoflook, peterselie en olijfolie in de mixer.
  3. Voeg gehakt, tomatenpuree, paprikapuree en het uienmengsel toe en kneed alles goed door.
  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  5. Rol het deeg dun en plat met een deegroller tot het de vorm van een bord heeft.
  6. Verdeel het gehaktmengsel over het deeg en spreid het gelijkmatig uit met je vingers.
  7. Leg bakpapier op de bakplaat.
  8. Bak de Turkse pizza’s gedurende 15 minuten op 200 graden.

Afiyet olsun 🙂

Let op de oven dat heel snel kan gaan verbranden.

Advertentie