koken & tafelen algemeen

Lahmacun, Turksepizza

Turkse pizza
Turkse pizza

Turkse pizza noemen we eigenlijk lahmacun. In Turkije bakken ze lahmacun in steenovens. Dan is het heerlijk. Hier thuis maak ik het in mijn oven. Eerlijk gezegd, is die ik zelf maak lekkerder. Probeer het maar. Met onderstaande recept zal het zeker lukken.

Ingrediënten

  • deeg
  • 1 glas meel
  • 1 tl droog gist
  • 1 lepel zonnebloemolie
  • 1/3 glas lauw water
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • gehakt kruiden
  • 300 gr gehakt                          
  • 1 ui                           
  • 1 knoflook
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 1 lepel paprikapuree
  • 1 handvol platte peterselie

Bereiding

  1. Maak een deeg en laat deeg wachten half uur of een uur,
  2. doe ui, knoflook, peterselie en olijfolie in de mixer,
  3. voeg het gehakt samen met de tomatenpuree, de paprika puree en het mengsel en kneed alles door elkaar
  4. snij het deeg in 8 stukken
  5. maak het deeg dun en plat met een deegroller in de vorm van een bord,
  6. verdeel het gehakt op het deeg en smeer het met je vingers gelijkmatig uit
  7. leg het bak papier op de bakplaat
  8. bak de Turkse pizza’s 15 min in een oven op 200 graden.

Afiyet olsun 🙂

Tip

Let op de oven, want de pizza’s kunnen heel snel gaan verbranden.

2 antwoorden op “Lahmacun, Turksepizza”

Geef een reactie