Snijbonen Gerecht, Taze Fasuye Yemegi

Snijbonen Gerecht, Taze Fasuye Yemegi
Snijbonen Gerecht, Taze Fasuye Yemegi

Hier is mijn snijbonen gerecht voor mensen die vegetarisch, gezond en lekker willen eten. De snijbonen worden geserveerd in een tomatensaus. Heerlijk met een Turkse rijst, ofwel Pilav.

Ingrediënten

  • 400gr snijbonen
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  1. Was de snijbonen en snij de puntjes eraf,
  2. Snij de randen van de snijbonen af met een aardappelschilmesje,
  3. Snij de snijbonen in twee / drie stukken,
  4. Snij de ui,
  5. Verhit de zonnebloemolie in de snelkookpan en bak de uien erin,
  6. Doe ook de tomaten, tomatenpuree en de snijbonen in de snelkookpan
  7. Voeg zout en peper toe
  8. Kook alles voor 25 minuten

Tip

In een gewone pan, kook je de snijbonen ongeveer voor 40 minuten.

Afiyet olsun!

Voor erbij

Als je ook Turkse rijst wilt maken, bekijk dan ook even dit recept op deze blog: Turkse rijst / Pilav.

Geef een reactie