Gevulde aubergine is een bekende Turkse gerecht. Gebakken aubergine vul je met een lekkere gehakt saus. Vervolgens doe je de aubergine maaltijd in de oven zodat alle smaken komen bij elkaar.
Tips
- gebruik een wijde ondiepe pan met een deksel om karniyarik te maken.
- Serveer karniyarik met Turkse rijst.
Ingrediënten
- 200 gram rundergehakt
- 2 aubergine, gehalveerd.
- 1 ui, fijn gesneden
- Half groene paprika
- Half rode paprika
- 1 tomaat
- 5 eetlepels tomaten
- 2 eetlepels tomaten puree
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Wat peterselie
- Zout
- Zwarte peper
Voor Saus;
- 200 ml hete water
- 1 eetlepel tomaten puree
- Zout
Bereidingsinstructies
- Bak de gehalveerde aubergines
- Maak saus met gehakt, ui, tomaten, tomatenpuree en paprika’s.
- Maak een kuiltje met je vork in de aubergine’s, soort bootjes.
- Snij een knoflook in de aubergine en vul de aubergine’s met gehakt saus zoveel het kan.
- Leg een plakje tomaat en peper op de karniyarik.
- Maak een saus met hete water, tomatenpuree en zout. Giet deze saus over de karniyarik heen.
- Bak de karniyarik in de voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 25 minuten.
- Garneer de gare karniyarik met peterselie en serveer met Turkse rijst.
Afiyet olsun.