We houden van kofte. En we hebben er dan ook veel soorten van. Een van die is Inegöl kofte. Dit zijn gegrilde gehaktballen, die specifiek zijn voor Inegöl, een district van stad Bursa. Maar wat is er nou zo anders aan dan gewone kofte die we kennen? Deze koftes zijn sponsachtig en heel sappig. Ze zijn heel makkelijk te maken met een paar ingrediënten. Je hebt gehakt, ui, bakpoeder, broodkruimels en kruiden nodig. Met mij recept kan je ongeveer 20 stuks koftes maken.
Tips
- Serveer Inegol koftes met uien salade, Turkse herder salade, gebakken jalapenos, Turkse rijst of bulgur pilav of Turkse rijst met orzo.
- Inegol koftes kan je ook bakken op de barbecue.
- Serveer kofte met lavash brood en piyaz bonen salade.
Voorbereidingstijd
2 uur en 15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
2 uur en 45 minuten
Categorie
Vleesgerecht
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
242 kcal per portie
Ingrediënten
- 1 ui
- 600 g gehakt
- 3 eetlepels broodkruimels
- 1 theelepel komijn poeder
- 1 theelepel rode paprika poeder
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels water
- Zout op je eigen smaak
- Zwarte peper op je eigen smaak
Bereidingsinstructies
- Rasp de ui en pers het vocht uit.
- Doe het gehakt, geraspte ui, broodkruimels, bakpoeder, water, komijn, rode paprika poeder, zout, zwarte peper in een diepe schaal.
- Kneed alles 10 minuten goed door.
- Laat het kofte mengsel 2 uur rusten in de koelkast.
- Pak kleine bolletjes gehakt mengel ter grote van een walnoot en geef ze een vinger vorm. Maak je handen nat met water als het plakkerig wordt.
- Bak ze in de pan met een beetje zonnebloemolie totdat ze goudbruin worden.
- Je kan ze ook op de barbecue bakken.
Afiyet olsun!