Ik heb koekjes gemaakt met sinaasappel smaak. We noemen ze ook wel “Anne Kurabiyesi” Mama’s koekjes. Ze zijn wel ietsje groter dan normale koekjes. Van buiten zijn ze knapperig en kruimelig. Van binnen zijn ze zacht. Ik heb deze volgens het recept gemaakt van mijn moeder. De smaak doet me herinneren aan mijn kindertijd. Iedere dag nam ik deze koekjes naar school mee. Heerlijk.
Hoe kan je de Turkse Sinaasappel Koekjes Bewaren?
Voordat de sinaasappel koekjes bewaard worden, is het belangrijk dat ze helemaal afgekoeld zijn. Dan kan je die bewaren in een luchtdichte bewaardoos of een plastic bakje zodat er geen vocht weg kan. Je kan de koekjes in de koelkast 4-5 dagen bewaren.
Je kan die gebakken koekjes ook invriezen 3 tot 4 maanden in de vriezer. Bewaar ze weer in een goed luchtdicht plastic bakje of een zakje.
Tips
Heb je geen sinaasappel in huis? Vervang sinaasappel dan met citroen.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
Categorie
Koekje
Keuken
Turks
Calorie
350 kcal per stuk
Portie
24 stukken
Ingrediënten
- 90 gr. suiker
- 2 eieren
- Rasp van 1 sinaasappel
- 50 ml. zonnebloemolie
- 90 ml. sinaasappelsap
- 100 gr. boter
- 420 gr. bloem
- Halve theelepel kurkuma poeder
- 16 gr. bak poeder
- 16 gr. vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker om te spreiden
- Een handvol walnoten
Bereidingsinstructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Mix de suiker, 2 eieren en sinaasappelrasp goed door totdat de suiker gesmolten is.
- Voeg zonnebloemolie sinaasappelsap, zachte boter, bloem, kurkuma poeder, bak poeder en vanillesuiker toe. Kneed alles goed. Het moet een zacht deeg worden, maar het moet niet plakken aan je handen.
- Maak ongeveer 24 balletjes uit het deeg ter grote van een walnoot. Leg ze op een bakplaat met een bakpapier.
- Sprenkel wat suiker en walnoten op de koekjes.
- Bak ze 20 minuten op 190 graden goudbruin.
Afiyet olsun.