Mediterrane Kikkererwtensalade

Deze salade is simpel en echt zomers. Het kan als lunch of diner worden gegeten. De kikkererwten in blik, de komkommers en de tomaten maken deze salade fris en smeuïg.

Tips

  • Als je tijd hebt, bak de uitgelekte kikkererwten in de pan met olijfolie en zout.
  • Hou je van frisse zomer salades? Probeer ook tomaten salade met uien.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

Geen

Totale bereidingstijd

15 minuten

Categorie

Vegetarisch

Keuken

Mediterraans

Porties

4

Calorieën

Ingrediënten

  • 480 gr. kikkererwten in blik
  • 1 komkommer
  • 250 gr. cherry tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • Handvol peterselie
  • 1/2 handvol verse munt

Salade dressing

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • Sap van een citroen
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honig
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereidingsinstructies

  1. Spoel de kikkererwten af en laat het uitlekken.
  2. Snij de komkommer en tomaten in stukjes.
  3. Snij de ui in halve ringen.
  4. Hak de peterselie en verse munt fijn.
  5. Doe alle ingrediënten voor de salade dressing in een kom en mix alles goed.
  6. Breng de afgespoelde kikkererwten, tomaten, komkommer, uien, peterselie en verse munt in een grote salade kom. Schep alles goed om.
  7. Doe de salade dressing over de salade heen. Mix alles goed.

Afiyet olsun.