Home » bijgerecht »
Ingrediënten
- 1,5 kopjes bulgur
- 700 ml heet water
- 1 ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel tijm
- 1/2 eetlepel gedroogde munt
- 1/4 theelepel pulbiber
- 1/4 theelepel rode peper
Bereidingsinstructies
- Snijd de ui fijn en bak deze gedurende 4-5 minuten met olijfolie en boter in een ruime pan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak roerend gedurende 3-4 minuten.
- Voeg de bulgur toe aan de pan en bak deze gedurende 3-4 minuten mee.
- Voeg de gedroogde munt, pulbiber, zout, rode peper en tijm toe aan de bulgur en meng alles goed door elkaar.
- Giet heet water over de bulgur en roer goed met een houten lepel.
- Doe de deksel op en laat het geheel 20 minuten sudderen op een laag vuur.
- Als het water is verdampt, roer dan de pilav door en zet het vuur uit.
- Laat de bulgur pilaf 15 minuten rusten alvorens te serveren.
- Afiyet olsun.
Perfecttttttttttttt:)
Perfect!!!!