Advertentie

Gebakken Jalapenos Mezze

Gebakken Groene ( jalapeños) pepers mezze

Over dit gerecht

Lekkere zomers Turkse mezze van groene pepers met tomaten saus. In het Turks noemen we dit gerecht Kızarmış Biber Mezesi. Jalapeno pepers noemen we in Turkije Köy Biber, ofwel ‘dorp pepers’. Deze pepers zijn een beetje paprika-achtig. Er zijn pittige en milde versies

Voorbereidingstijd

10 minuten
 

Kooktijd

20 minuten
 

Totale bereidingstijd

30 minuten
 

Categorie

 

Keuken

Turks
 

Porties

4
 

Calorieën

60 kcal per portie
 

Ingrediënten

  • 200 gram Padron/Jalapenos pepers, gewassen en gedroogd
  • 3 tomaten, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 6 eetlepels olijf olie
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels azijn
  • Zout, op smaak
  • Zwarte peper, op smaak
 

Bereidingsinstructies

  1. Bak de pepers met 4 eetlepels olijfolie Doe deksel op dat het niet spettert. Bak ze ongeveer 4-5 minuten totdat ze zacht worden. Daarna leg ze op een keuken papier.
  2. Rasp de tomaten en knoflook.  Cook ze roerend in een saus pan met 2 eetlepels olijfolie  tot het vocht eruit is. Doe wat zout en zwarte peper in.
  3. Voeg azijn en suiker in. Roer laatste keer.
  4. Doe de tomaten saus over de gebakken pepers en serveer hem koud.
 

Variatie Tip

Je kan ze ook met yoghurt serveren.

 

Afiyet olsun.❤

Advertentie