Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
Categorie
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
60 kcal per portie
Ingrediënten
- 200 gram Padron/Jalapenos pepers
- 3 tomaten, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 100 ml olijfolie
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels azijn
- Zout, op smaak
- Zwarte peper, op smaak
Bereidingsinstructies
- Was de pepers en droog ze grondig af.
- Bak de pepers met olijfolie onder een deksel om spatten te voorkomen.Bak ze ongeveer 4-5 minuten tot ze zacht worden. Leg ze vervolgens op keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
- Rasp de tomaten en knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een sauspan en fruit de geraspte tomaten en knoflook, roerend, ongeveer 8 minuten tot het vocht verdampt.
- Voeg suiker, azijn, zout en zwarte peper naar smaak toe. Roer alles goed door.
- Giet de tomatensaus over de gebakken pepers en serveer hem koud.
Afiyet olsun.