Over dit gerecht
Lekkere zomers Turkse mezze van groene pepers met tomaten saus. In het Turks noemen we dit gerecht Kızarmış Biber Mezesi. Jalapeno pepers noemen we in Turkije Köy Biber, ofwel ‘dorp pepers’. Deze pepers zijn een beetje paprika-achtig. Er zijn pittige en milde versies
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
Categorie
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
60 kcal per portie
Ingrediënten
- 200 gram Padron/Jalapenos pepers, gewassen en gedroogd
- 3 tomaten, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 6 eetlepels olijf olie
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels azijn
- Zout, op smaak
- Zwarte peper, op smaak
Bereidingsinstructies
- Bak de pepers met 4 eetlepels olijfolie Doe deksel op dat het niet spettert. Bak ze ongeveer 4-5 minuten totdat ze zacht worden. Daarna leg ze op een keuken papier.
- Rasp de tomaten en knoflook. Cook ze roerend in een saus pan met 2 eetlepels olijfolie tot het vocht eruit is. Doe wat zout en zwarte peper in.
- Voeg azijn en suiker in. Roer laatste keer.
- Doe de tomaten saus over de gebakken pepers en serveer hem koud.
Variatie Tip
Je kan ze ook met yoghurt serveren.
Afiyet olsun.❤
Advertentie