Ayran, Turkse Yoghurtdrank

Ayran is een yoghurtdrank die heel vaak gedronken wordt in Turkije. Het wordt gemaakt door yoghurt te mengen met water en zout.  Deze verfrissende drank met een schuimkraag misschien ken je van je vakanties bij je maaltijden zoals kebaps, doner, lahmacun of gewoon bij knapperige simit.

Turkse Yoghurt Drank, Ayran Maken

Ayran (Airan) te maken, wordt gewone yoghurt gemengd met water en zout. Het mengsel wordt grondig geklopt of geroerd totdat het een gladde en schuimige consistentie heeft. Het kan vervolgens gekoeld worden geserveerd.

Wil je ook thuis ayran maken? Het is heel simpel te maken. Je kunt natuurlijk de verhouding yoghurt en water naar eigen smaak aanpassen.

Is Turkse yoghurt drank, Ayran gezond?

Ja, zeker Turkse yoghurt drank Ayran is heel gezond. Naast het feit dat het lekker is, heeft ayran ook gezondheidsvoordelen. Yoghurt levert probiotica en calcium, terwijl het lage vetgehalte van ayran het tot een lichtere optie maakt dan sommige andere dranken.

 

Voorbereidingstijd

5 minuten

Kooktijd

Geen

Totale bereidingstijd

5 minuten

Categorie

Drank

Keuken

Turks

Porties

2

Calorieën

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Turkse yoghurt of volle yoghurt
  • 600 ml koud water
  • Zout op je eigen smaak

Bereidingsinstructies

  1. Doe yoghurt, zout en koud water in een schaal. 
  2. Mix alles met blender tot een schuim ontstaan.
  3. Serveer yoghurt drank ayran koud.

Afiyet olsun.

Ayran, Turkse Yoghurtdrank