Turkse Bulgur Rijst, Bulgur Pilavi

Turkse bulgur pilav een iconisch gerecht dat de smaken en tradities van de Turkse keuken weerspiegelt, en het blijft geliefd bij mensen over de hele wereld. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht naast vleesgerechten, stoofschotels of salades, maar het kan ook op zichzelf worden genoten als een voedzame en vullende maaltijd.

Waar kan ik bulgur vinden?

Over het algemeen kun je fijne bulgur vinden in de internationale sectie van supermarkten of bij winkels die gespecialiseerd zijn in Midden-Oosterse ingrediënten. Het is een veelzijdig ingrediënt dat niet alleen wordt gebruikt voor bulgur pilav, maar ook voor andere gerechten zoals köfte (Turkse gehaktballen) en salades.

Welke bulgur moet ik gebruiken om Bulgur pilaf te maken?

Voor het maken van Turkse bulgur pilav wordt meestal grof bulgur gebruikt, ook wel bekend als “pilavlik bulgur” in het Turks. Deze bulgur heeft een dikke textuur en wordt snel gaar tijdens het koken, waardoor het ideaal is voor pilav.

Kan ik Bulgur pilav van te voren maken?

Ja, je kunt de Turkse bulgur pilav inderdaad ‘s ochtends al klaarmaken. Voor het avondeten kun je de bulgur pilav eenvoudig opwarmen en serveren.

Hoe lang kan ik Bulgur pilav bewaren?

Ja, je kunt bulgur pilav zeker in de koelkast bewaren, meestal tot 4 dagen.

Wat kan ik naast Turkse bulgur pilav serveren?

  • Cacik, de Turkse yoghurt knoflook saus met komkommer en verse munt.
  • Ayran, de Turkse frisse yoghurt drank.
  • Tursu, de Turkse gepekelde groenten.
  • Coban Salade, de Turkse herder salade met tomaten, ui, komkommer en verse kruiden.
  • Turkse pide, de Turkse ramadan brood.
  • Turkse kofte
  • Moussaka, de aubergine gerecht met tomaten gehaktsaus.

Wat is tursu?

Tursu, ook wel bekend als Turkse gepekelde groenten, zijn een essentieel onderdeel van de Turkse keuken en worden vaak geserveerd als bijgerecht bij gerechten zoals bulgur pilav. Deze gepekelde groenten variëren van komkommer tot wortel tot groene peper, en soms worden ook andere groenten zoals koolbladeren, bloemkool en kersenbladeren gepekeld.

Tips

  • Voeg ook 1/2 eetlepel pittige paprikapuree toe voor een extra smaakvolle twist.
  • Voeg ook 1/2 eetlepel pittige paprikapuree toe voor een extra smaakvolle twist.
  • Probeer de helft van het hete water te vervangen door bouillon voor een rijkere smaak.

Voorbereidingstijd

5 minuten

Kooktijd

30

Totale bereidingstijd

35 minuten

Categorie

Bijgerecht

Keuken

Turkse

Porties

4

Calorieën

149 kcal per portie

Ingrediënten

  • 1,5 kopjes bulgur
  • 700 ml heet water
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel tijm
  • 1/2 eetlepel gedroogde munt
  • 1/4 theelepel pulbiber
  • 1/4 theelepel rode peper

Bereidingsinstructies

  1. Snijd de ui fijn en bak deze gedurende 4-5 minuten met olijfolie en boter in een ruime pan.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak roerend gedurende 3-4 minuten.
  3. Voeg de bulgur toe aan de pan en bak deze gedurende 3-4 minuten mee.
  4. Voeg de gedroogde munt, pulbiber, zout, rode peper en tijm toe aan de bulgur en meng alles goed door elkaar.
  5. Giet heet water over de bulgur en roer goed met een houten lepel.
  6. Doe de deksel op en laat het geheel 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  7. Als het water is verdampt, roer dan de pilav door en zet het vuur uit.
  8. Laat de bulgur pilaf 15 minuten rusten alvorens te serveren.
  9. Serveer de bulgur pilaf als bijgerecht met cacik of ayran.
    Afiyet olsun.

Andere Turkse Bulgur pilav recepten

2 Replies to “Turkse Bulgur Rijst, Bulgur Pilavi”

Comments are closed.