Spinazie Borek, Ispanakli Borek

Spinazie Borek, Ispanakli Borek
Spinazie Borek

Er zijn paar soorten Turks bladerdeeg in de supermarkt of bij de Turkse winkels. Net zoals er rond en driehoekig baklava bladerdeeg is te vinden. In het driehoek bladerdeeg pakje zitten er 24 laagjes deeg. Ik gebruik hier 2 van om 1 borek te maken. Met dit recept heb je dan 12 boreks uit 1 pakje.

Witte kaas is meestal heel zout van zichzelf. Daarom doe ik verder geen zout erin.

Je kan gewoon geraspte andere kaas gebruiken als je niet witte kaas hebt.

De saus zorg ervoor dat binnen kant van de borek zacht wordt. Knapperige buiten kant en zacht van binnen spinazie borek is echt een aanrader.

Met 1 kopje bedoel ik altijd 1 koffie kopje. En je kan denken aan Senseo kopjes.

Ingrediënten

  • 300gr gewassen spinazie
  • 100gr witte kaas/feta
  • 1 kopje zonnebloemolie
  • 1 kopje yogurt
  • 1 pakje Turkse driehoek bladerdeeg
  • gedroogde rode peper
  • zout, peper
  • 1 ei geel
  • sesamzaad

Bereiding

  1. Kneed de gewassen spinazie met een beetje zout. ( eventjes 2/3 seconden zodat spinazie kleiner wordt)
  2. Rasp de witte kaas in de spinazie,
  3. Doe 1 theelepel gedroogde rode peper en zwarte peper er in. Roer de inhoud van de borek,
  4. Meng in een andere kom zonnebloemolie en yoghurt, dit wordt de saus om op de bladerdeeg te smeren,
  5. Leg de eerste bladerdeeg op het aanrecht en smeer het saus erop,
  6. Leg nu de tweede bladerdeeg op de eerste en smeer daarop ook het saus,
  7. Pak handvol spinazie en leg die op de lange kant van de bladerdeeg,
  8. Rol nu de borek nu tot de punt net als sigara borek,
  9. Verwarm de oven alvast en leg de boreks op de bakpapier,
  10. Smeer het ei geel erop en doe wat sesamzaad op de boreks,
  11. Bak ze in de oven ongeveer 30 minuten, 200 graden

Afiyet olsun.

Geef een reactie