koken & tafelen algemeen

Helwa, Helva

Helva
Helva

Helwa, of helva is een heerlijk licht zoetig toetje of tussendoortje.

Ingrediënten

  • 1 glas griesmeel
  • 2 glazen melk
  • 1 glas suiker
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

  1.  Bak de pijnboompitten met een lepel zonnebloemolie totdat ze bruin worden,
  2. Voeg de griesmeel in de pan met pijnboompitten en bak ze met boter,
  3. Maak de melk warm in een andere pan en voeg de suiker in. Laat de suiker smelten in de melk.
  4. Als de griesmeel bruin is, doe de melk in de griesmeel, roer alles door elkaar,
  5. Doe de deksel erop en zet de vuur lager,
  6. Als het vocht verdampt is, zet de vuur uit en laat wachten met de deksel op.

Afiyet olsun

Eén antwoord op “Helwa, Helva”

  1. Wat een lekker maar ook makkelijk recept om te maken.
    Ik wacht alweer op het volgende gerecht
    Is er ook Turkse soep?

    Groetjes en bedankt dat je deze recepten met ons wil delen.
    Joke sk

Geef een reactie