Gevulde rolletjes bladerdeeg, Sigara boregi

Gevulde rolletjes bladerdeeg, Sigara boregi
Gevulde rolletjes bladerdeeg, Sigara boregi

“Sigara boregi” zijn gefrituurde rolletjes bladerdeeg met vulling naar keus. Heerlijk als voorafje of als tussendoortje. Maak er zoveel je wilt.

Ingrediënten

Gevulde rolletjes bladerdeeg, Sigara boregi
 • Peterselie of Maydanos (dit is “Turkse” peterselie en is groter, platter en minder overheersend in smaak. Ook te vinden bij Turkse supermarkt).
 • Bladerdeeg of yufka (driehoekig bladerdeeg te vinden in Turkse supermarkten)
 • Witte kaas of feta
 • Zonnebloemolie om te frituren.

Bereiding

 1. Kruimel de witte kaas of feta met een vork, snipper de peterselie en roer ze samen om in een bakje. Dit is de vulling.
 2. Snij het bladerdeeg in de vorm van driehoeken. Leg de vulling aan een rand (van de driehoek) van het bladerdeeg. Vouw de overige randen met de puntjes naar binnen en rol de vulling nu in het bladerdeeg.
 3. Het laatste puntje kan je dichtplakken met water, zodat de inhoud niet eruit komt tijdens het frituren. Gebruik je hand of een kwastje om te plakken.
 4. Als je klaar bent met rollen, kan je zonnebloemolie in een diepe pan doen. De olie moet heet zijn. Frituur nu de sigara boregi tot die lekker knapperig zijn aan alle kanten. Let op dat ze niet aanbranden.
 5. Leg de sigara boregi op papieren servetten, zodat die de overtollige olie absorberen.

Afiyet olsun!

Variatie tip

In plaats van witte kaas / feta kan je ook geraspte Nederlandse kaas of gekookte aardappelen als vulling gebruiken.

2 antwoorden op “Gevulde rolletjes bladerdeeg, Sigara boregi”

 1. Hallo, ik denk dat je te veel vulling in de borek gedaan hebt. De kaas was misschien ook te vet en te zout. Doe een andere keer minder vulling erin. Bedankt dat je dit met me deelt. Laat me weten wat het resultaat is, als je nog een keer sigara borek maakt.
  Gr. Hatice

 2. Beste Hatice,

  Ik heb de Sigara boregi gisteren gemaakt. Alles verliep goed. Alleen ze waren heeel erg machtig, te sterk. Na 1 hap er van had je al genoeg!

  Wat heb ik fout gedaan? Heb ik te veel turkse witte kaas gebruikt of te veel turkse peterselie? Het kan ook dat ik er te veel vulling in heb gedaan, wat denk jij?

  Alvast bedankt

Geef een reactie