“Sigara boregi” zijn gefrituurde rolletjes bladerdeeg met vulling naar keus. Heerlijk als voorafje of als tussendoortje. Maak er zoveel je wilt.
Dit heb je nodig om ze te maken:
- Peterselie of Maydanos (dit is “Turkse” peterselie en is groter, platter en minder overheersend in smaak. Ook te vinden bij Turkse supermarkt).
- Bladerdeeg of yufka (driehoekig bladerdeeg te vinden in Turkse supermarkten)
- Witte kaas of feta
- Zonnebloemolie om te frituren.
Daar gaat ie:
- Kruimel de witte kaas of feta met een vork, snipper de peterselie en roer ze samen om in een bakje. Dit is de vulling.
- Snij het bladerdeeg in de vorm van driehoeken. Leg de vulling aan een rand (van de driehoek) van het bladerdeeg. Vouw de overige randen met de puntjes naar binnen en rol de vulling nu in het bladerdeeg.
- Het laatste puntje kan je dichtplakken met water, zodat de inhoud niet eruit komt tijdens het frituren. Gebruik je hand of een kwastje om te plakken.
- Als je klaar bent met rollen, kan je zonnebloemolie in een diepe pan doen. De olie moet heet zijn. Frituur nu de sigara boregi tot die lekker knapperig zijn aan alle kanten. Let op dat ze niet aanbranden.
- Leg de sigara boregi op papieren servetten, zodat die de overtollige olie absorberen.
Afiyet olsun!
Variatie tip
In plaats van witte kaas / feta kan je ook geraspte Nederlandse kaas of gekookte aardappels als vulling gebruiken.