Tomaten Salade met Uien

Deze tomaten salade is de meest gegeten salade in de Turkse keuken. Het is een alledaags bijgerecht die bij elke maaltijd hoort. Tomaten, ui en peterselie zijn de 3 ingrediënten. Het is heerlijk en heel eenvoudig te maken. Je begint met tomaten grof te snijden. Daarna snij je de ui in halve ringen. Peterselie hak je heel fijn. En een dressing erop. Je salade is klaar in 5 minuten. Super simpel en geloof me, heel lekker.

YouTube video van Tomaten Salade met uien

Tips

  • Deze salade is een perfect bijgerecht voor bij elk rijstgerecht of vleesgerecht. Denk bijvoorbeeld aan bulgur pilav, kofte, of kip shish kebab.
  • Na het snijden van de tomaten en uien, pers die met je handen. Dan komen de sappen van tomaten en uien samen. Dat maakt de salade smaak voller.
  • Deze zomerse salade is onmisbaar bij barbecue. Niet vergeten te deppen in de salade met je stokbrood. Heerlijk!!
  • Je kan deze salade ook in de winter maken als je goede tomaten vindt. Ik vind de tomaten in de zomer voller en lekkerder smaken. Daarom maak ik het in de zomer vaker. Ook de mooie kleur van de rode tomaat in de zomer maakt me gewoon vrolijker. Rood is leuk!!
  • Ik heb deze salade voor 2 personen gemaakt. Je kan natuurlijk de hoeveelheden van de ingrediënten aanpassen voor meer personen.
  • Probeer ook mijn andere recept met tomaten salade met komkommer.

Voorbereidingstijd

5 minuten

Kooktijd

Geen

Totale bereidingstijd

5 minuten

Categorie

Salade

Keuken

Turks

Porties

2

Calorieën

150 kcal per portie

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • Handvol platte peterselie

Voor de dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroen sap
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereidingsinstructies

  1. Snij de tomaten grof. Snij de rode ui in halve ringen.
  2. Hak de peterselie fijn. Doe alles in een schaal.
  3. Maak een dressing met olijf olie, citroen sap, zout en zwarte peper.
  4. Meng de dressing goed met de salade.

Afiyet olsun.

Comments are closed.