Rode Linzen Balletjes

 

 

 

 Rode Linzen Balletjes  

 Mercimek Koftesi 

Ik heb hier Turkse rode linzen gebruikt van Turkse supermarkt. Als je van Nederlandse supermark haalt, waarschijnlijk zijn de rode linzen fijner. Dus die kookt sneller. Kook nog fijnere linzen met minder water!!!

Ingrediënten

 

  • 200 gr. rode linzen
  • 200 gr. fijne bulgur, kısırlık
  • 850 ml. hete water
  • 1 teelepel zout
  • 4 lente uien
  • 1/2 handvol peterselie
  • Rucola
  • Citroen
  • Granaatappel saus 

Voor saus

  • 125 ml. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepel rode paprika puree  

Kruiden

  • 1 teelepel zout
  • 1 teelepel zwarte peper
  • 1 teelepel sumac
  • 1 teelepel komijn
  • 1 teelepel rode paprika poeder

 

Bereidingsinstructies

  1. Was de rode linzen goed en kook ze met hete water totdat ze zacht worden. Doe zout erin.
  2. Als linzen zacht zijn, doe fijne bulgur erin. Doe de deksel erop. Met dezelfde water gaat bulgur ook zacht worden. Dat duurt ongeveer 15 minuten.
  3. Bak de gesneden ui met olive oil olijfolie. Doe tomatenpuree en rode paprika puree in. Bak alles goed samen.
  4. Doe de ui mengsel in de linzen mengsel en roer goed met een lepel. Het kan nog heel heet zijn!!! Doe weer deksel op laat staan 10 minuten.
  5. Doe ook de kruiden er in. En kneed met je handen dat alle smaken bij elkaar komen.
  6. Doe ook de gesneden peterselie en lente uien daarin en kneed verder.
  7. Haal ietsje grotere stuks walnoot size van de linzen mengsel en maak een knijp in je handpalm. Of maak gewoon balletjes vorm.
  8. Leg de linzen balletjes op rucola en serveer met citroen of granaatappel saus.      

 

Afiyet olsun.

 

 

 

 

#redlentilballs #mercimekkoftesi #rodelinzenballetjes