Turkse Kofte in Tomatensaus

Turkse köfte in tomatensaus is een verrukkelijk hoofdgerecht en de bereiding ervan is heel eenvoudig. Eerst bereid je de köfte voor, waarbij je vervolgens dezelfde olie en de sappen van de gehaktballen gebruikt om de tomatensaus te maken. Daarna plaats je het gerecht in de oven, zodat de köfte alle smaken van de tomatensaus goed kan absorberen. Het is een eenvoudige feestmaaltijd die perfect is voor gasten.

Kan ik Kofte in tomatensaus van te voren klaar maken?

Ja, je kunt zeker het kofte in tomatensaus gerecht van tevoren klaarmaken. Je kunt zelfs de kofte bakken en de tomatensaus bereiden, en dan alles voor het avondeten samenvoegen en 30 minuten in de oven bakken.

Tips

  • Gebruik in plaats van ingeblikte tomaten, 3 verse tomaten.
  • In plaats van de oven, kun je dit gerecht volledig in de pan bereiden.
  • Voeg in plaats van peterselie, basilicum toe aan het gerecht.

Serveer tips

Serveer de Turkse kofte in tomatensaus met Turkse rijst en Coban salade.

Andere Turkse kofte recepten

Voorbereidingstijd

50 minuten

Kooktijd

50 minuten

Totale bereidingstijd

1 uur 40 minuten

Categorie

Hoofdgerecht

Keuken

Turkse

Porties

4

Calorieën

263 kcal per portie

Ingrediënten

Voor het kofte

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 1/2 theelepel pulbiber
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwaartepeper

Voor de saus

  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 g tomaten in blik
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 handvol platte peterselie
  • 1 theelepel suiker
  • 100 ml water
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • Zout

Bereidingsinstructies

  1. Rasp de ui en de knoflook in een kom en voeg alle kofte-ingrediënten toe. Kneed het gehaktmengsel ongeveer 5 minuten en dek het af met folie. Laat het 15 minuten rusten in de koelkast en vorm vervolgens 16 ronde gehaktballetjes.
  2. Bak de gehaktballetjes in olijfolie aan alle kanten bruin en haal ze uit de pan.
  3. Voor de saus voeg de fijngesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak deze zacht.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles nog 2-3 minuten.
  5. Voeg de verse tomaten, peterselie, heet water, alle kruiden voor de saus en in plakjes gesneden knoflook toe aan de pan en laat alles 20 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Plaats vervolgens de gebakken koftes in de tomatensaus, roer de saus en de koftes door elkaar.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en laat de koftes in de tomatensaus nog 30 minuten verder garen.
  8. Serveer de Turkse kofte in tomatensaus met Turkse rijst en Turkse yoghurt.

Afiyet olsun.