Turkse Yoghurt Cake

Een heerlijk luchtige cake die zo eenvoudig te maken is dankzij de toevoeging van Turkse yoghurt. De Turkse yoghurtcake is vochtig van binnen en heeft een licht knapperige, bruine korst aan de buitenkant. In slechts een paar stappen kun je deze smakelijke cake maken en ervan genieten tijdens je koffiemoment.

Tips

  • Om ervoor te zorgen dat het beslag goed glad wordt en de cake luchtig, is het belangrijk dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Haal de eieren een half uur van tevoren uit de koelkast en laat ze op het aanrecht rusten.
  • Je kunt in plaats van citroenschil ook sinaasappelschil gebruiken.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

45 minuten

Totale bereidingstijd

55 minuten

Categorie

Nagerecht

Keuken

Turkse

Porties

10

Calorieën

172 kcal per porsie

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 170 g suiker
  • 200 ml Turkse yoghurt
  • 100 ml olijfolie
  • Schil van 1/2 citroen
  • 220 g bloem
  • 16 g bakpoeder
  • 8 g vanille suiker
  • Poedersuiker, optioneel

Bereidingsinstructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Klop de eieren samen met de suiker tot de suiker is opgelost en er een romig schuim ontstaat.
  3. Voeg de Turkse yoghurt, olijfolie, citroenrasp en vanillesuiker toe aan het eimengsel en meng alles goed door.
  4. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en vouw dit voorzichtig door tot een glad cakebeslag.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het cakebeslag erin.
  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.
  7. Laat de gebakken cake 15 minuten rusten op het aanrecht voordat je hem serveert.
  8. Serveer de Turkse yoghurtcake met een laagje poedersuiker er overheen.

Afiyet olsun.