Deze zomerse salade met tomaten, komkommer is gemakkelijk te maken.. In Turkije kan je het vinden bij elke lunch en diner als bij gerecht op tafel. Heerlijk, frisse tomaten salade past overal bij; zeker bij barbecue, kip shish kebab of kofte, Inegol kofte.
Bulgur rijst met linzen is lekker met deze gezonde salade.
Tips
- Je kan de salade van te voren klaar maken. Verdeel de dressing over je salade 30 minuten voor het serveren.
- Voeg nog rode ui daarin. De samaak van de salade is dan nog voller.
- Hou je van zomerse salade, probeer dan ook Kikkererwten salade en mediterrane salade met kaas, postelein salade met aardbeien ook.
- De hoeveelheid van de ingrediënten kan je zelf bepalen.
- Probeer ook tomaten salade met uien.
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- Verse mint
- Peterselie
- Tijm
- 1/2 citroen (sap)
- Olijfolie
- Zwarte olijven
- Zout
- Peper
Bereidingsinstructies
- Was en snij de tomaten en komkommer in klein blokjes.
- Was en snipper de munt en peterselie fijn.
- Maak een saus van olijfolie, citroensap, zout, peper en tijm,
- Meng tomaten, komkommer, verse munt, peterselie in een schaal,
- Serveer de salade met de saus erover.
Afiyet olsun!