Rode linzen soep, Kirmizi mercimek corbasi

Rode linzen soep is een heerlijke soep naar traditioneel Turks recept.

Voorbereidingstijd

5 minuten

Kooktijd

30 minuten

Totale bereidingstijd

35 minuten

Categorie

Keuken

Turks

Porties

4

Calorieën

125 kcal per per portie

Ingrediënten

  • 1 glas rode linzen
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 wortel
  • 5 glazen water
  • 1 blokje kippen- of runderbouillon
  • een snufje gedroogde munt
  • 2 lepels boter
  • een snufje gedroogde rode peper

Bereidingsinstructies

  1. Was de rode linzen, snij alle groentes grof.
  2. Doe de groenten in de pan en kook ze in water.
  3. Voeg ook de gewassen rode linzen en een bouillon blokje toe.
  4. Als de groentes zacht zijn, haal dan de pan van het vuur.
  5. Pureer het geheel (in de pan) fijn met een blender.
  6. Verhit boter in een andere kleine pan en bak heel eventjes de gedroogde rode peper.
  7. Voeg nog de gedroogde munt toe.
  8. Doe de boter met kruiden in de soep en roer de soep om.

Als je soep te dik wordt, voeg je een beetje water toe.

Afiyet olsun!

2 Replies to “Rode linzen soep, Kirmizi mercimek corbasi”

Comments are closed.