Rode linzen soep is een heerlijke soep naar traditioneel Turks recept.
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
35 minuten
Categorie
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
125 kcal per per portie
Ingrediënten
- 1 glas rode linzen
- 1 ui
- 1 aardappel
- 1 wortel
- 5 glazen water
- 1 blokje kippen- of runderbouillon
- een snufje gedroogde munt
- 2 lepels boter
- een snufje gedroogde rode peper
Bereidingsinstructies
- Was de rode linzen, snij alle groentes grof.
- Doe de groenten in de pan en kook ze in water.
- Voeg ook de gewassen rode linzen en een bouillon blokje toe.
- Als de groentes zacht zijn, haal dan de pan van het vuur.
- Pureer het geheel (in de pan) fijn met een blender.
- Verhit boter in een andere kleine pan en bak heel eventjes de gedroogde rode peper.
- Voeg nog de gedroogde munt toe.
- Doe de boter met kruiden in de soep en roer de soep om.
Als je soep te dik wordt, voeg je een beetje water toe.
Afiyet olsun!
Perfect!!
Ik maak deze soep vrij vaak, heeeerlijk !!!
Frans