Deze courgette pannenkoekjes zijn lekker als vervanging van vlees gerechten. De pannenkoekjes zijn als een soort hamburgertjes. Ze hebben een stevige bite en ze zijn lekker hartig.
Tips
- In plaats van courgette kan je ook geraspte aardappel met fijn gesneden en gekookte prei gebruiken.
- Serveer mucver met cacik, de bekende Turkse yoghurt saus.

Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
45 minuten
Categorie
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
300 calorieën per portie (2 stuks)

Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 worteltje
- 1 bosje dille
- 1 bosje peterselie
- 1-2 takken bosui
- 3 eieren
- 4-5 eetlepels bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- zout, peper,
- 1 glas zonnebloemolie om te bakken

Bereidingsinstructies
- Rasp de courgettes en worteltje. Vang het sap van de geraspte courgettes op met een thee doekje of een zeef.
- Hak de dille, de peterselie en de bosui fijn.
- Meng de geraspte groentes met de gehakte kruiden en uien, eieren, bloem en bakpoeder.
- Doe er ook wat zout en peper in.
- Roer de hele massa om en maak een pannenkoeken-beslag.
- Maak pannenkoekjes met dit beslag en bak ze aan beide zijden bruin.
- Leg de gebakken pannenkoekjes op keukenpapier om het overtollige bakvet op te nemen.
Afiyet olsun.
Advertentie