Deze soep noemen we ook “soep voor de zieken”. Vooral tijdens koude winters maakt hij je lekker warm.
Ingrediënten
(voor 4 kommen soep)
- 1 lt hete water
- 250 ml. Turkse yoghurt
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- 4 eetlepels witte rijst
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel gedroogde mint
- 1 eetlepel gedroogde ( hete ) rode peper
- 1 kip- / runderbouillon-blokje
Bereiding
- Mix de yoghurt, ei en de bloem met een blender totdat het een smeuïge massa is.
- Doe het bouillon-blokje in een pan kokend water en kook de gewassen rijst erin.
- Als de rijst gekookt is, doe je langzaam roerend de yoghurt-massa erbij in de pan. Roer dit nog 5 minuten door.
- Smelt in een andere kleine pan de boter en bak de gedroogde mint en de gedroogde rode peper.
- Voeg nu de boter met kruiden toe aan de soep.
- Serveer de yoghurt soep met Turkse brood.
Afiyet olsun!
Tips
- Gedroogde mint en rode hete peper kan je in de Turkse supermarkt, toko, of beter gesorteerde supermarkt vinden.
- Doe geen zout in de soep, omdat de bouillon al genoeg zout bevat.
Voor het eerst geplaatst op 31-01-09
Update 08-10-09: Nieuwe foto
Advertentie
Wou je even laten weten dat dit echt een lekker recept is van yayla çorbasi. Woon sinds kort samen met mijn Turkse vriend en moet dus zn moeders kookkunsten zien te overtreffen.(wat natuurlijk niet makkelijk is;) ) Maar toen mijn vriend deze soep proefde durfde hij zelfs te zeggen dat ze lekkerder smaakt dan bij anne. Dat zegt ie natuurlijk nooit in zn leven tegen haar,haha. Elline saglik! 😉
Dankjewel voor je reactie. De liefde van de Turkse man gaat door de maag. Je hebt vast veel van in gedaan. Laat me weten als je nog vragen hebt.