Yoghurt soep, Yayla corbasi

Yoghurt soep, Yayla corbasi
Yoghurt soep, Yayla corbasi

Deze soep noemen we ook “soep voor de zieken”. Vooral tijdens koude winters maakt hij je lekker warm.

Ingrediënten

Voor 4 kommen soep:

  • 5 glazen water
  • 1 glas yogurt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/3 glas witte rijst
  • 1 eetlepel margarine / boter
  • 1 eetlepel gedroogde mint
  • 1 eetlepel gedroogde ( hete ) rode peper
  • 1 kip- / runderbouillon-blokje

Bereiding

  1. Mix de yoghurt, ei en de bloem met een blender totdat het een smeuïge massa is.
  2. Doe het bouillon-blokje in een pan kokend water en kook de gewassen rijst erin.
  3. Als de rijst gekookt is, doe je langzaam roerend de yoghurt-massa erbij in de pan. Roer dit nog 5 minuten door.
  4. Smelt in een andere kleine pan de boter en bak de gedroogde mint en de gedroogde rode peper.
  5. Voeg nu de boter met kruiden toe aan de soep.

Afiyet olsun!

Tip

Gedroogde mint en rode hete peper kan je in de Turkse supermarkt, toko, of beter gesorteerde supermarkt vinden. Ik doe geen zout in de soep, omdat ik de bouillon al zout genoeg vind.

2 antwoorden op “Yoghurt soep, Yayla corbasi”

  1. Wou je even laten weten dat dit echt een lekker recept is van yayla çorbasi. Woon sinds kort samen met mijn Turkse vriend en moet dus zn moeders kookkunsten zien te overtreffen.(wat natuurlijk niet makkelijk is;) ) Maar toen mijn vriend deze soep proefde durfde hij zelfs te zeggen dat ze lekkerder smaakt dan bij anne. Dat zegt ie natuurlijk nooit in zn leven tegen haar,haha. Elline saglik! 😉

Geef een reactie