Turkse Vermicellisoep, Tel Sehriye Corbasi

Turkse vermicellisoep, ook wel bekend als ‘Tel Şehriye Çorbası’, is een heerlijk eenvoudige en hartverwarmende klassieker uit de Turkse keuken. Deze soep is perfect voor koude dagen waarop je weinig tijd hebt, maar toch iets voedzaams en troostends wilt. Het is precies wat je nodig hebt om jezelf op te warmen en te genieten van een smaakvol gerecht.

Vermicellisoep vindt mijn oudste dochter lekker. Als ze verkouden is en geen trek heeft, dan eet ze zeker haar soep. Binnen een twintig minuten kan je hem op tafel zetten. Citroensap geeft een lekkere frisse smaak en soppen met brood maakt de vermicelli soep extra lekker.

Vermicelli soep, Tel sehriye corbasi

Meer Turkse soep recepten

Tips

  • Vervang vermicelli met orzo.
  • Tijdens het koken kan de vermicelli aan elkaar gaan plakken. Daarom is het belangrijk om regelmatig te roeren.
  • In de zomermaanden kun je voor deze gezonde soep het beste verse, sappige tomaten gebruiken.

Voorbereidingstijd

5 minuten

Kooktijd

25 minuten

Totale bereidingstijd

30 minuten

Categorie

Soep

Keuken

Turks

Porties

4

Calorieën

181 kcal per portie

Ingrediënten

  • 1 liter heet water
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten of 4 verse tomaten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1/3 cup vermicelli
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1/4 theelepel pulbiber ( rode paprika vlokken)
  • Citroen
  • Verse peterselie 

Bereidingsinstructies

  1. Verhit de boter in een soeppan en bak hier in de tomatenpuree al roerend gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de gedroogde munt en pul biber toe. Meng alles goed door elkaar.
  2. Pureer de tomaten met een blender tot een gladde massa en voeg deze ook aan de pan. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Doe het bouillonblokje erbij en giet heet water in de pan. Roer goed door tot dat bouillonblokje volledig is opgelost.
  4. Zodra de soep begint te pruttelen, voeg de vermicelli toe. Laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken, terwijl je af en toe roert.
  5. Als de vermicelli zacht is geworden, is je soep klaar.
  6. Garneer je met verse peterselie en serveer de vermicelli soep met een partje citroen.

Afiyet olsun.

One Reply to “Turkse Vermicellisoep, Tel Sehriye Corbasi”

Comments are closed.