Knolselderij met sinaasappel, Portakalli kereviz

Knolselderij is een van de belangrijkste groente van de mediterrane keuken. In de winter eten we ook vaak van dit gezonde en voedzame eten. Zeker met sinaasappelsap en wortels is het vitaminerijk voor de koude winter. Trouwens, ik heb gelezen dat het helpt tegen stress. In Turkije heeft de knolselderij veel liefhebbers. Ik ben ook een van hen.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

25 minuten

Totale bereidingstijd

35 minuten

Categorie

Keuken

Turks

Porties

6

Calorieën

70 calorieën per portie

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 wortels
  • 1 glas sinaasappelsap
  • 1/2 citroen
  • 1 ui
  • 2-3 eetlepel zonnebloemolie
  • zout

Bereidingsinstructies

  1. Was en schil de knolselderij en snij hem in blokjes.
  2. Doe de citroensap erop dat de blokjes wit van kleur blijven.
  3. Schil de uien en snij ze in kleine stukjes. Bak ze in een pan met olie.
  4. Voeg gewassen en in stukjes gesneden wortels erbij. Roerbak alles 1-2 minuten.
  5. Voeg nu de sinaasappelsap in de pan en laat het geheel 5 minuten koken.
  6. Doe de knolselderij blokjes in de pan.
  7. Doe wat zout en 1 glas water in de pan
  8. Als het water in de pan minder is en de knolselderij en wortels zacht zijn geworden, dan is het eten klaar.
  9. Serveer het gerecht lauw of koud.

Afiyet olsun!