Traditionele Turkse Linzensoep, Mercimek Corbasi

Traditionele Turkse linzen soep is een lekkere gezonde soep met rode linzen, groentes en Turkse kruiden. Het is heel makkelijk te maken met eenvoudige ingrediënten. Deze romige voedzame soep is onmisbaar in de Turkse keuken. Als bijgerecht of voorgerecht maar ook als hoofdgerecht is het iedereen lievelingssoep. 

Turkse Rode Linzen soep

Table of Contents

Veel gestelde vragen over Turkse linzensoep

Is traditionele Turkse linzensoep gezond?

Deze vegetarische soep  is gemaakt van groentes en rode linzen.Net als andere peulvruchten bevatten rode linzen veel vezels en plantaardige proteïne. Dus heel ze zijn heel gezond en voedzaam. 

Moet ik de rode linzen weken?

Je hoeft de rode linzen niet te weken. Je moet wel van tevoren heel goed wassen en afspoelen.

Wat maakt traditionele Turkse linzensoep bijzonder?

De Turkse kruiden maken deze soep bijzonder. Typisch kruiden dat wordt gebruikt dagelijks in Turkije net als; gedroogde munt, oregano, komijn, rode paprika poeder en rode paprika vlokken oftewel pulbiber.

Waarom moet ik Turkse linzensoep maken?

  •  De ingrediënten zijn zo simpel en makkelijk te vinden.
  • Je hoeft de rode linzen niet te weken zo zijn ze snel gaar.
  • Het is een gezonde soep. Hier ziet geen room of bloem erin. En natuurlijk rode linzen zijn rijk aan vezels, antioxidanten en plantaardige eiwitten. 
  • Rode linzensoep is voedzaam en goed verteerbaar.
  • Het is een budgetvrij recept. 400 gram rode linzen kost maar 2 euro.
  • Het is verrukkelijk als lunch of bijgerecht.
  • Een echte klassieke Turkse gerecht. Dus moeite waard om te maken.

Hoelang kan ik Turkse linzensoep bewaren?

Traditionele Turkse zelfgemaakte soep is kan je 2 dagen bewaren in de koelkast. 

Hoe Kan ik Turkse linzensoep opwarmen?

Je kan de zelfgemaakte rode linzensoep makkelijk opwarmen. De soep wordt in de koelkast wel dikker. Je kan een paar eetlepels koud water in de soep toevoegen. je kan de soep roerend op een lage vuur opwarmen. 

Kan ik Turkse linzensoep bewaren in de vriezer?

Na afkoelen kan je de rode linzensoep in de vriezer prima bewaren. Je kan porties maken van 500 ml. bakjes of vriezer zakjes. De verse soep blijft 3 maanden in een vriezer goed. Je kan de soep gewoon opwarmen in de pan.

Hoe kan ik Turkse linzensoep serveren?

De Turkse linzensoep is lekker met een paar druppeltjes citroensap erin. Je kan in plaats van citroen ook sumak gebruiken. Natuurlijk serveer met een knapperige Turkse brood. Zo smakelijk!!

Tips

  • Voeg bouillon water in plaats van water voor meer smaak.
  •  Serveer de linzen soep met Turkse brood.
  • Als de soep te dik wordt, voeg nog hete water erin.
  • Vind je rode linzen lekker? Je kan ook linzen balletjes maken. 

Info

Voorbereidingstijd

5 Minuten

Kooktijd

20 Minuten

Totale bereidingstijd

30 Minuten

Categorie

Vegetarisch, Soep

Keuken

Turks

Porties

6

Calorieën

125 kcal per per portie

Ingrediënten

  • 200 g  rode linzen
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 wortel
  • 1200 ml. hete water
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • Een halve theelepel oregano
  • Een halve theelepel pulbiber
  • Een halve theelepel zwarte peper
  • Een halve theelepel komijn
  • Een halve theelepel rode peper poeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel zout

Bereidingsinstructies

  1. Spoel de rode linzen goed af onder de kraan en laat ze uitlekken in een zeef.
  2. Snijd de aardappel, ui en wortel grof. Bak ze gedurende 3-4 minuten in olijfolie in een soeppan.
  3. Voeg zout en de uitgelekte rode linzen in de pan. Bak die ook mee nog 2 minuten 
  4. Voeg nu heet water toe aan de pan en laat de soep ongeveer 20 minuten koken, totdat de groenten en linzen zacht zijn geworden.
  5. Voeg komijn, pulbiber, rode peper poeder, gedroogde munt en oregano toe aan de soep. Pureer het geheel (in de pan) met een blender. Voeg als laatste de boter toe voor extra smaak en roer de soep goed door.
  6. Serveer de rode linzensoep met een partje citroen en Turks brood.

Afiyet olsun.

Nog meer Turkse soep recepten

2 Replies to “Traditionele Turkse Linzensoep, Mercimek Corbasi”

Comments are closed.