Prei in olijfolie is onze favorite koud gerecht. Gezond en verfrissende vegetarishe gerecht vooral in de zomer.
Ingrediënten;
- 3 Prei
- 2 uien of 1 groot ui
- 2 wortels
- 2 eetlepels witte rijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2-3 eetlepels witte azijn
- 150 ml. hete water
- Sap van 1/2 citroen
- Sap van 1 sinaasappel
- Zout op eigen smaak
Bereidingsinstructies
- Snij de prei in 2 cm. dikte. Doe ze in water en controleer goed voor vissigheid die tussen ziet. Doe ze daarna in schone water en giet azijn daarin. Laat staan ongeveer 15 minuten.
- Doe de rijst in de hete water en laat staan ongeveer 10 minuten.
- Snij de wortels in 1 cm dikte.
- Snij de uien in 4 stukjes.
- Bak de uien en wortels met zonnebloemolie.
- Bak ook de uitgelekte prei.
- Doe de gewassen en uitgelekte rijst erop.
- Doe de sinaasappelsap, citroensap, hete water en zout erop.
- Kook de prei met deksel op in een lage vuur ongeveer 20 minuten.
- Na 20 minuten, kijk of de rijst zacht is. Schud de pan ipv. roeren met een lepel.
- Kook nog 5 minuten met zacht vuur. 12- Na 5 minuten, zet de vuur uit en doe olijfolie erop en laat hem afkoelen.
- Serveer met citroen.
Afiyet olsun.
