Turkse Brood, Bazlama

Turkse Brood, Bazlama

 

Je kan Turkse pita brood gewoon thuis maken. Ik heb een makkelijke recept voor je en het is zeker lekker. 

Ingrediënten

  • 500gr. bloem 
  • 1 pakje gist 
  • 150ml. louw water 
  • 150ml. louw melk 
  • 1 eetlepel suiker 
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak de deeg, zacht maar niet plakkerig, 
  2. Leg de deeg onder het theedoekje en laat hem 1 uur rijzen, 
  3. Maak 8 balletjes van de deeg en laat ze  half uurtje rusten onder het theedoekje, 
  4. Rol de balletjes met een deegroller in een kleine bord form en doe een theedoekje er op en laat ze 15 minuten rusten, 
  5. Bak ze beide kanten goud op een non stick pan, 
  6. Laat de pita broodjes onder de theedoekje zodat ze zacht een warm blijven.  

Afiyet Olsun