Turkse Brood, Bazlama

Turks traditioneel brood, bazlama genaamd, gemaakt met bloem, water, melk, olijfolie en gist, is heerlijk luchtig en smakelijk. Het is ook heel eenvoudig te bereiden, zodat iedereen het thuis kan maken. Je hebt zelfs geen oven nodig; het wordt snel gebakken in een pan. Het is een perfecte toevoeging aan je ontbijt of lunch, waarbij je kunt genieten van elke hap.

 

Mijn andere Turkse brood recepten

  • Lavash recept; Lavash is een dun, rond brood die populair is in midden-oosterse keuken.
  • Turkse Ramadan brood recept; Ramadan Pide is een rond, plat brood met een ruiten vorm erop. De vorm maak je met je handen. 
  • Pogaca; Poğaça is een bekende Turkse street food. Het wordt verkocht in elke bakkerij. Je kan het met verschillende vullingen maken. Je kan ze bijvoorbeeld maken met een vulling van gekookte aardappelen, gehakt mengsel of kaas. 
  • Turkse Gozleme raecept; Turkse traditionele gözleme met spinazie en feta is werkelijk een verrukkelijk gerecht. Het deeg voor gözleme wordt met de hand gemaakt en vervolgens uitgerold tot dunne vellen, waarna de vulling erop wordt gelegd en de gözleme worden gevouwen en gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Turkse Brood, Bazlama

Ingrediënten

  • 500 g bloem 
  • 1 pakje gist 
  • 150 ml. louw water 
  • 150 ml. louw melk 
  • 1 eetlepel suiker 
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olie

Bereidingsinstructies

  1. Maak de deeg, zacht maar niet plakkerig, 
  2. Leg de deeg onder het theedoekje en laat hem 1 uur rijzen, 
  3. Maak 8 balletjes van de deeg en laat ze  half uurtje rusten onder het theedoekje, 
  4. Rol de balletjes met een deegroller in een kleine bord form en doe een theedoekje er op en laat ze 15 minuten rusten, 
  5. Bak ze beide kanten goud op een non stick pan, 
  6. Laat de pita broodjes onder de theedoekje zodat ze zacht een warm blijven.  

Afiyet Olsun