Over dit gerecht
Dit is een klassieker, maar met een oriëntaalse twist. Vooral het frisse van de munt en het zuur van de Sumac geven dit gerecht zijn kenmerkende oosterse smaak.
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale bereidingstijd
50 minuten
Categorie
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
250 kcal per portie
Ingrediënten
- 1,5 kg. aardappelen
- half handvol peterselie
- half handvol verse munt
- 3 stukken lente uien
- 6 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 eetlepel Sumac
- Zout op eigen smaak
- Zwarte peper op eigen smaak
Bereidingsinstructies
- Kook de aardappelen in koud water met schil tot die zacht worden,
- Maak saus in een schaal met olijfolie, citroen sap, sumac, zout en zwarte peper. Mix alles goed.
- Pel de aardappelen en snij ze in 2 of 4 stukken.
- Doe de aardappelen in de schaal met saus erin.
- Knijp de gesneden rode ui met je handen zodat die zacht worden en doe die in de salade
- Doe nu ook fijn gesneden peterselie, lente ui en verse munt erin. Mix alles goed.
Afiyet olsun.