Kisir is de een van de lekkerste salade van Turkije. Het is een koude salade met bulgur, tomaten, peterselie en verse munt. Dit makkelijke en lekkere salade is perfect als bijgerecht, lunch of gewoon bij barbeque!
In de Turkse markt kan je 2 soorten bulgur. Met de groffe maak ik rijst oftewel pilav. De fijne gebruik ik om koftes te maken en koude salades te maken.
Ingrediënten
- 1 glas fijne bulgur ( koftelik bulgur)
- 1 blikje gepelde tomaat
- 1 eetlepel paprikapuree ( biber salcasi)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels granaatappel saus ( nar eksisi)
- Verse munt
- Platte peterselie
- Lente ui
- Zout
- Peper
- Komijn
- Pul biber
Bereidingsinstructies
- Pureer de tomaat met de blender,
- Doe de bulgur in een grote schaal en voeg de tomaten puree en 1 eetlepel paprika paste erin
- Roer alles goed doorelkaar en doe de deksel erop. Laat staan wachten 30 minuten tot de bulgur korreltjes zachter worden door de vocht van tomaten,
- Na 30 minuten, roer de bulgur goed door,
- Doe de olijfolie, granaatappel saus en al de kruiden op je smaak, roerend in de salade,
- Voeg de fijn gesneden groene kruiden in de kisir,
- Roer nu alles door elkaar.
Afiyet olsun:)