koken & tafelen algemeen

Bulgur Salade, Kisir

Bulgur Pilav
Bulgur Pilav

Bulgur Salade, ofwel Kisir is een koude salade gemaakt van fijne bulgur met munt, platte peterselie, lente ui en verschillende kruiden. In de Turkse markt kan je 2 soorten bulgur kopen. Met de grove maak ik rijst, oftewel pilav. De fijne gebruik ik om koftes te maken en ook dus deze heerlijke koude salade.

Ingrediënten

Bulgur Ingrediënten
Bulgur Ingrediënten
  • 1 glas fijne bulgur ( koftelik bulgur)
  • 1 blikje gepelde tomaat
  • 1 eetlepel paprika paste ( biber salcasi)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels granaatappel saus (nar eksisi)
  • Munt
  • Platte peterselie
  • Lente ui
  • Zout
  • Peper
  • Komijn
  • Rode gedroogde peper

Bereiding

  1. Pureer de tomaat met de blender,
  2. Doe de bulgur in een grote schaal en voeg de tomaten puree en 1 eetlepel paprika paste erin
  3. Roer alles goed doorelkaar en doe de deksel erop. Laat staan wachten 30 minuten tot de bulgur korreltjes zachter worden door de vocht van tomaten,
  4. Na 30 minuten, roer de bulgur goed door,
  5. Doe de olijfolie, granaatappel saus en al de kruiden op je smaak, roerend in de salade,
  6. Voeg de fijn gesneden groene kruiden in de kisir,
  7. Roer nu alles door elkaar.

Afiyet olsun

Geef een reactie