Tahin Muffins

Deze cakejes hebben een aparte sesam smaak. Tahin en pekmez (stroop van druiven) horen bij elkaar. In Turkije worden tahin en pekmez heel veel gegeten bij het ontbijt. Daarnaast worden zij ook gebruikt als smaakmaker in koekjes en ander gebak. Op dezelfde manier verwerk ik tahin en pekmez in muffins.

Ingrediënten

(voor 12 muffins)

  • 3 eieren (op kamer temperatuur)
  • 200 ml pekmez (stroop van druiven)
  • 100 g boter
  • 100 ml tahin
  • 300 g bloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • muffin bakjes / muffin vormpjes

Bereidingsinstructies

  1. Laat de boter smelten en afkoelen.
  2. Zet de (hete lucht) oven aan op 180 graden
  3. Klop de 3 eieren samen met de pekmez (stroop van druiven)
  4. Voeg de boter en tahin bij de eieren en klop dit voor 5 minuten
  5. Doe vervolgens bloem en bakpoeder door een zeef in het ei-mengsel
  6. Roer het ei-mengsel nog 2-3 minuten
  7. Schenk het donker kleurige cake mengsel in de muffin vormpjes. Vul ze niet helemaal vol, maar voor drie kwart. De muffins zullen nog rijzen.
  8. Doe de 12 muffins in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten op 180 graden
  9. Haal de muffins na 20 minuten van de bakplaat af anders bakken de onderkanten teveel door.

Afiyet olsun.

3 Replies to “Tahin Muffins”

Comments are closed.