Tomatensoep, Domates corbasi

Home » soep » Tomatensoep, Domates corbasi

Als het weer kouder wordt is het altijd lekker om een stevige soep te eten, of te drinken, zoals we in Turkije zeggen. Een gebonden tomatensoep, of dolmates corbasi, is licht verteerbaar en geeft een heerlijk warm gevoel.

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten of 4-5 tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel tomatenpasta (salca)
  • 1/2 kopje koffiemelk
  • 4 glazen water
  • zout
  • geraspte kaas

Bereiding

  1. Pureer de tomaten met een blender.
  2. Bak het meel met boter in een pan.
  3. Doe de tomatenpuree en tomatenpasta in de pan en roer met een garde totdat alle klontjes weg zijn.
  4. Voeg wat zout en peper toe.
  5. Voeg 4 glazen koud water toe, zodra de tomatenbasis kookt.
  6. Als de inhoud weer pruttelt, doe dan de koffiemelk in de pan.
  7. Roer nu nog een klein beetje voordat je het vuur uitzet.
  8. Serveer je tomatensoep met geraspte kaas erop.

Tip

Als de tomatenbasis klonterig blijft, gebruik dan even de blender in de pan.
Knapperig brood is natuurlijk erg lekker om op de soep te doen.

Afiyet olsun!

Hatice Tromp
Privacy Overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en het helpen van ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.