Deze tomatensalade is het meest gegeten bijgerecht in de Turkse keuken en maakt deel uit van vrijwel elke maaltijd. De drie basisingrediënten zijn tomaten, ui en peterselie. Het is heerlijk en heel eenvoudig te bereiden. Begin met het grof snijden van de tomaten. Snijd vervolgens de ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn en voeg een dressing toe. Je salade is in 5 minuten klaar. Super eenvoudig en geloof me, heel lekker.”
Tips
- Deze salade is een perfect bijgerecht voor bij elk rijstgerecht of vleesgerecht. Denk bijvoorbeeld aan bulgur pilav, kofte, moussaka of kip shish kebab.
- Na het snijden van de tomaten en uien, pers die met je handen. Dan komen de sappen van tomaten en uien samen. Dat maakt de salade smaak voller.
- Deze zomerse salade is onmisbaar bij barbecue. Niet vergeten te deppen in de salade met je stokbrood. Heerlijk!!
- Je kan deze salade ook in de winter maken als je goede tomaten vindt. Ik vind de tomaten in de zomer voller en lekkerder smaken. Daarom maak ik het in de zomer vaker. Ook de mooie kleur van de rode tomaat in de zomer maakt me gewoon vrolijker. Rood is leuk!!
- Ik heb deze salade voor 2 personen gemaakt. Je kan natuurlijk de hoeveelheden van de ingrediënten aanpassen voor meer personen.
- Probeer ook mijn andere recept met tomaten salade met komkommer.
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
Geen
Totale bereidingstijd
5 minuten
Categorie
Salade
Keuken
Turks
Porties
2
Calorieën
150 kcal per portie
Ingrediënten
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- Handvol platte peterselie
Voor de dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroen sap
- Zout
- Zwarte peper
Bereidingsinstructies
- Snij de tomaten grof. Snij de rode ui in halve ringen.
- Hak de peterselie fijn. Doe alles in een schaal.
- Maak een dressing met olijf olie, citroen sap, zout en zwarte peper.
- Meng de dressing goed met de salade.
Afiyet olsun.
Comments are closed.