Een van mijn favoriete Kebab recept is Aubergine Kebab. Het is makkelijk te maken.
Ingrediënten;
– 3 aubergine’s, die van mijn waren een beetje groot. Als je nog kleiner vinden, is wel beter.
Voor Gehakt Balletjes;
– 500gr. runder gehakt
– 1 ui, geraspt
– 1 teentje knoflook, geraspt
– 1 zoet puntege paprika, fijn gesneden
– 1 theelepel zout – 1 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel red pepper vlokken (pul biber)
– 1 theelepel zoete rode paprika poeder
– 1/4 handvol peterselie
Voor Saus;
– 1 etlpl boter
– 2 etlpls zonnebloemolie
– 1 etlp tomaten puree
– 1 etlp rode paprika puree
– zout
– 100ml hete water
Voor over de kebab;
– 1 tomaat, in 4 stukjes gesneden
– 1 ui, in 2 stukjes gesneden
– Aubergine die leftover
– 1 teentje knoflook,
– 3 kleurige kleine paprika’s, geel, oranje, rood
Bereiding;
1- Snij de aubergine’s in ronde stukjes, 2 vingers wijd.
2- Maak de Gehakt ballen en leg ze tussen de aubergine plakken. Een gehaktbal een aubergine en ga zo door.
3- Doe de tomaten, ui, knoflook en eggplant plakken die over zijn, in de midden van de kebab.
4- Bereid de sous en giet over de kebab heen.
5- Dek de kebab met een natte bakpapier en bak in 200C, in voorverwarmde oven, 30min.
6- Na 30 minuten haal de bakpapier weg en giet de saus van kebab weer over de kebab heen.
7- Doe wat cherry tomaten en kleine paprika’s op de kebab en bak nog 20 minuten in de oven.
Serve de heerlike aubergine kebab met pilaf.
Afiyet olsun❤