Een van mijn favoriete Kebab recept is Aubergine Kebab. Het is makkelijk te maken.
Serveer de lekkere aubergine kebab met Turkse rijst.
Ingrediënten
- 3 aubergine’s, die van mijn waren een beetje groot. Als je nog kleiner vinden, is wel beter.
Voor Gehakt Balletjes
- 500 gr. runder gehakt
- 1 ui, geraspt
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 zoet puntege paprika, fijn gesneden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel red pepper vlokken (pul biber)
- 1 theelepel zoete rode paprika poeder
- 1/4 handvol peterselie
Voor Saus
- 1 eetlepel boter
- 2 etlpls zonnebloemolie
- 1 etlp tomaten puree
- 1 etlp rode paprika puree
- Zout
- 100 ml hete water
Voor over de kebab
- 1 tomaat, in 4 stukjes gesneden
- 1 ui, in 2 stukjes gesneden
- Aubergine die leftover
- 1 teentje knoflook,
- 3 kleurige kleine paprika’s, geel, oranje, rood
Bereidingsinstructies
- Snij de aubergine’s in ronde stukjes, 2 vingers wijd.
- Maak de Gehakt ballen en leg ze tussen de aubergine plakken. Een gehaktbal een aubergine en ga zo door.
- Doe de tomaten, ui, knoflook en eggplant plakken die over zijn, in de midden van de kebab.
- Bereid de saus en giet over de kebab heen.
- Dek de kebab met een natte bakpapier en bak in 200C, in voorverwarmde oven, 30min.
- Na 30 minuten haal de bakpapier weg en giet de saus van kebab weer over de kebab heen.
- Doe wat cherry tomaten en kleine paprika’s op de kebab en bak nog 20 minuten in de oven.
- Serve de heerlike aubergine kebab met pilaf.
Afiyet olsun.
