Aubergine Kebab

 

Een van mijn favoriete Kebab recept is Aubergine Kebab. Het is makkelijk te maken.

Serveer de lekkere aubergine kebab met Turkse rijst.

Ingrediënten

  • 3 aubergine’s, die van mijn waren een beetje groot. Als je nog kleiner vinden, is wel beter.

Voor Gehakt Balletjes

  • 500 gr. runder gehakt
  • 1 ui, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 zoet puntege paprika, fijn gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel red pepper vlokken (pul biber)
  • 1 theelepel zoete rode paprika poeder
  • 1/4 handvol peterselie

Voor Saus

  • 1 eetlepel boter
  • 2 etlpls zonnebloemolie
  • 1 etlp tomaten puree
  • 1 etlp rode paprika puree
  • Zout
  • 100 ml hete water

Voor over de kebab

  • 1 tomaat, in 4 stukjes gesneden
  • 1 ui, in 2 stukjes gesneden
  • Aubergine die leftover
  • 1 teentje knoflook,
  • 3 kleurige kleine paprika’s, geel, oranje, rood

Bereidingsinstructies

  1. Snij de aubergine’s in ronde stukjes, 2 vingers wijd.
  2. Maak de Gehakt ballen en leg ze tussen de aubergine plakken. Een gehaktbal een aubergine en ga zo door.
  3. Doe de tomaten, ui, knoflook en eggplant plakken die over zijn, in de midden van de kebab.
  4. Bereid de saus en giet over de kebab heen.
  5. Dek de kebab met een natte bakpapier en bak in 200C,  in  voorverwarmde oven, 30min.
  6. Na 30 minuten haal de bakpapier weg en giet de saus van kebab weer over de kebab heen.
  7. Doe wat cherry tomaten en kleine paprika’s op de kebab en bak nog 20 minuten in de oven.
  8. Serve de heerlike aubergine kebab met pilaf.

Afiyet olsun.

Aubergine Kebab