Aubergine Kebab

Een van mijn favoriete Kebab recept is Aubergine Kebab. Het is makkelijk te maken.

Ingrediënten;

– 3 aubergine’s, die van mijn waren een beetje groot. Als je nog kleiner vinden, is wel beter.

Voor Gehakt Balletjes;

– 500gr. runder gehakt

– 1 ui, geraspt

– 1 teentje knoflook, geraspt

– 1 zoet puntege paprika, fijn gesneden

– 1 theelepel zout – 1 theelepel zwarte peper

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel red pepper vlokken (pul biber)

– 1 theelepel zoete rode paprika poeder

– 1/4 handvol peterselie

Voor Saus;

– 1 etlpl boter

– 2 etlpls zonnebloemolie

– 1 etlp tomaten puree

– 1 etlp rode paprika puree

– zout

– 100ml hete water

Voor over de kebab;

– 1 tomaat, in 4 stukjes gesneden

– 1 ui, in 2 stukjes gesneden

– Aubergine die leftover

– 1 teentje knoflook,

– 3 kleurige kleine paprika’s, geel, oranje, rood

Bereiding;

1- Snij de aubergine’s in ronde stukjes, 2 vingers wijd.

2- Maak de Gehakt ballen en leg ze tussen de aubergine plakken. Een gehaktbal een aubergine en ga zo door.

3- Doe de tomaten, ui, knoflook en eggplant plakken die over zijn, in de midden van de kebab.

4- Bereid de sous en giet over de kebab heen.

5- Dek de kebab met een natte bakpapier en bak in 200C,  in  voorverwarmde oven, 30min.

6- Na 30 minuten haal de bakpapier weg en giet de saus van kebab weer over de kebab heen.

7- Doe wat cherry tomaten en kleine paprika’s op de kebab en bak nog 20 minuten in de oven.

Serve de heerlike aubergine kebab met pilaf.

Afiyet olsun❤