Een van mijn favoriete Kebab recept is Aubergine Kebab. Turkse aubergine kebab staat bekend als “Patlıcan Kebabı” in het Turks. Dit heerlijke gerecht is een populaire keuze in de Turkse keuken en wordt vaak bereid met gegrilde aubergines, vlees en diverse kruiden. Hier is een eenvoudig recept waarmee je zelf Turkse aubergine kebab thuis kunt maken in de oven.
Turkse Aubergine Gerechten
Turkse keuken staat bekend om zijn diverse en smaakvolle gerechten met aubergine, ook wel bekend als “patlıcan” in het Turks. Hier zijn enkele heerlijke Turkse recepten met aubergine:
- Karniyarik: gebakken aubergine vul je met een heerlijke gehaktensaus.
- Moussaka:
- Gegrilde Aubergine Salade:
- Aubergine Salade met Yoghurt:
- Imam Bayildi
Serveer de lekkere aubergine kebab met Turkse rijst met orzo of Turkse rijst
Ingrediënten
- 3 aubergine’s
Voor Gehakt Balletjes
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui, geraspt
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 zoet punt paprika, fijn gesneden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel red paprika vlokken (pul biber)
- 1 theelepel zoete rode paprika poeder
- Peterselie
Voor Saus
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel tomaten puree
- 1 eetlepel rode paprika puree
- Zout
- 100 ml hete water
Voor over de kebab
- 1 tomaat, in 4 stukjes gesneden
- 1 ui, gehalveerd
- Aubergine die over zijn
- 1 teentje knoflook,
- 3 kleurige kleine paprika’s, geel, oranje, rood
Bereidingsinstructies
- Snij de aubergine’s in ronde stukjes, 2 cm. wijd.
- Maak de gehakt ballen en leg ze tussen de aubergine plakken. Een gehaktbal een aubergine en ga zo door.
- Doe de tomaten, ui, knoflook en aubergine plakken die over zijn, in de midden van de kebab.
- Bereid de saus en giet over de kebab heen.
- Dek de kebab met een natte bakpapier en bak op 200 graden, in voorverwarmde oven, ongeveer 30 minuten.
- Na 30 minuten haal de bakpapier weg en giet de saus van kebab weer over de kebab heen.
- Doe wat cherrytomaten en kleine paprika’s op kebab en bak nog 20 minuten in de oven.
- Serveer de heerlijke aubergine kebab met Turkse rijst.
Afiyet olsun.