“Börek met kaas is een van de populairste Turkse snackgerechten. Als je nog nooit börek hebt gemaakt, moet je met dit recept beginnen, want het is heel eenvoudig met slechts een paar ingrediënten. Het resultaat is ongelooflijk lekker, knapperig en zeer vullend.
Nog meer Turkse Borek Recepten;
- Borek met spinazie en feta kaas; Dit recept is een lekkere en simpele krokante börek, gemaakt en gevuld met spinazie en feta.. We noemen deze börek ook wel ‘De Roos Börek’ in Turkije, omdat de gerolde börek de vorm van een roos heeft.
- Borek met gehakt en rozijnen; Sariyer Börek is een knapperige Turkse street food snack, dun deeg blad gevuld met gehakt, pijnboompitten en krenten. De naam van deze bekende borek komt vanuit een wijk in Istanboel.
- Borek met aardappel; Turkse roos borek met aardappel is gemaakt met de dunne laagjes filodeeg. Tussen de laagjes smeer je een melk sausje en als vulling doe je een lekkere aardappel met kruiden.
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
35
Totale bereidingstijd
55 minuten
Categorie
Bladerdeeg
Keuken
Turks
Porties
8
Calorieën
360 kcal per portie
Ingrediënten
- 500 g baklava filodeeg, bij Turkse of Arabische supermarkten makkelijk te vinden
- 350 g feta kaas oftewel witte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g. boter
Bereidingsinstructies
- Smelt de boter in een sauspan en doe ook olijfolie toe.
- Leg drie vellen filodeeg of baklava op elkaar en smeer tussen elk van de drie lagen met de botersaus.
- Prak de feta kaas met een vork en verdeel de kaasvulling over de korte zijde van het deeg. Rol het deeg vervolgens op naar boven toe.
- Plaats de lange Börek rollen naast elkaar in een ovenschaal.
- Bestrijk de Börek rollen met de botermix en snijd ze alvast in stukjes met een mes.
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 35 minuten.
- Serveer de knapperige Börek met kaas warm en geniet van deze heerlijke snack.
Afiyet olsun.