Borek met Kip, Tavuklu Talas Böregi

Het is een makkelijke Turkse kip börek van bladerdeeg. Heel eenvoudig te maken met kip, ui, doperwten, wortels uit blik en komijn als kruid. Als topping smeer je het met eigeel en strooi je sesamzaadjes erover als je wilt. Het is een heerlijke snack voor de lunch. Je gasten zullen ervan smullen.

Tips

  • Bestrijk de boreks met sesamzaadjes of nigella zaadjes nadat je de ei mix hebt aangebracht.
  • Probeer hetzelfde gerecht eens met gehakt in plaats van kip, het is ook heerlijk.
  • Leg bloem op het aanrecht voordat je met bladerdeeg werkt, zodat het deeg niet aan het aanrecht plakt.
  • Maak je handen nat met water om het bladerdeeg dicht te plakken.
  • Ontdek meer Turkse borek recepten. net als Sariyer borek of Borek met kaas.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Kooktijd

35 minuten

Totale bereidingstijd

1 uur

Categorie

Borek / Lunch

Keuken

Turks

Porties

10 stuk per ersoon

Calorieën

314 kcal per stuk

Chicken Puff Pastry, Kip Hapjes, Tavuklu Börek

Ingrediënten

  • 150 g kipfilet
  • 10 bladerdeeg
  • 1 ui
  • 250 g doperwten en wortels uit blik
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml heet water
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/4 theelepel komijn

Voor de topping

  • 1 ei geel
  • 1 eetlepel melk

Bereidingsinstructies

  1. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op het aanrecht zodat die zacht worden..
  2. Snijd de kipfilet en ui in kleine blokjes en bak ze in boter en olijfolie.
  3. Voeg de doperwten en wortels uit blik, tomatenpuree, zout, peper en komijn toe. Bak alles goed zodat de smaken samenkomen.
  4. Voeg 3 eetlepels heet water toe en laat het rustig 5 minuten koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat het kippenmengsel rusten om af te koelen.
  5. Leg 2 eetlepels van het kippenmengsel in het midden van het bladerdeeg. Vouw de hoekjes van het bladerdeeg dicht als een envelop zodat het kippenmengsel erin blijft.
  6. Draai de kip borek om en leg het op een ovenschaal.
  7. Mix de melk en de ei geel en bestrijk de kip börek met een ei mix.
  8. Bak de kip börek 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer kip borek warm en geniet van je eigen gemaakte borek.
     
    Afiyet olsun.