Deze aardappelsalade is een goede basis voor een gerecht met vis, kip, of vlees. Je kan natuurlijk ook alleen de salade eten als maaltijdsalade.
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 1 rode ui
- 1 bakje peterselie
- 1 citroen
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel sumak,
- 2 eetlepels olijfolie,
- zout
- peper
Bereidingsinstructies
- Was en schil de aardappels en kook ze met zout,
- Snij de rode ui in halve ringen,
- Snipper de peterselie,
- Maak een saus met peterselie, citroensap, sumak, olijfolie, komijn, zout en peper,
- Snij de al gekookte aardappels in stukjes en dompel ze een voor een in de peterselie saus,
- Doe de aardappel salade in een saladeschaal en voeg de rode ui toe.
Afiyet olsun!
Tip
In plaats van rode ui kan je ook lente ui of gewone ui gebruiken.
Advertentie
Wat een geweldige site! Ik had vroeger een Turks vriendinnetje en at daar regelmatig. Ben altijd fan gebleven van de Turkse keuken! Handig om wat recepten bij elkaar te hebben.
Een paar verzoeknummertjes (misschien staan ze wel op de site maar ben ik ze nog niet tegengekomen….):
Sigara Boregi
Patlican Dolma
Sebzeli Borek
En natuurlijk de gevulde rijstbladeren!
Ik ben erg blij met deze blog en wat ik ook leuk vind is dat er foto´s bij de recepten staan!
Mijn man is Turks en ik ben vegetarisch.
Hij houd dus van best pittig eten, maar ook niet echt van vlees, heel soms een stukje kipfilet. Dus voor mij is het altijd erg lastig om iets lekkers te maken, met veel smaak, maar zonder vlees. Ik vind het Turkse eten geweldig! De recepten ga ik dus zeker proberen!
Liefs Pam
dit gerecht wou ik al lang jammie. Ik zoek ook die rode warme burgur pilav heb je die ook ergens?