Revani Recept

Revani is een lekkere, vochtige en heel zoete griesmeel cake. De basis van dit lekkere nagerecht is griesmeel, Turkse yoghurt en sinaasappelschil. Na het bakken, giet je er suikersiroop met citroen op. Ze noemen deze lekkernij ook wel yoghurt cake of spons cake. Als finishing touch sprenkel je kokosnootschaafsel erop.

Hoe bewaar ik Revani?

Je kan Revani in een afgesloten bakje of bedekt met een folie in de koelkast bewaren voor 3-4 dagen. Door de suiker blijft de cake lang goed.

Tips

  • Begin altijd met het klaar maken van de siroop. Laat de siroop daarna afkoelen.
  • Vervang de sinaasappelschil met citroen schil.
  • Serveer Revani met vanille ijs. Zo lekker!

Andere Turkse nagerecht recepten

  • Baklava met walnoten en pistachenoten; Baklava met walnoten is een heerlijke variant van de traditionele Turkse baklava. 
  • Burma baklava met walnoten; Burma baklava is een populaire lekkernij in Turkije, vernoemd naar de opgerolde vorm van baklava.
  • Sekerpare; Şekerpare is een traditioneel Turks dessert gemaakt van griesmeel en doordrenkt met zoete siroop. Het deeg wordt gevormd tot kleine ronde koekjes en vaak versierd met een noot, zoals een hazelnoot of amandel. Na het bakken worden de griesmeelkoekjes overgoten met siroop. 

Voorbereidingstijd

15 minuten

Kooktijd

40 minuten

Totale bereidingstijd

65 minuten

Categorie

Nagerecht

Keuken

Turks

Porties

10

Calorieën

348 kcal per 100 gr.

Ingrediënten

Voor Suikersiroop

  • 400 gr. suiker
  • 500 ml. water
  • 1 plakje citroen

Voor de Cake

  • 3 eieren
  • 5 eetlepels suiker
  • Rasp van 1 sinaasappelschil
  • 100 ml. olijf olie of zonnebloemolie
  • 200 gr. Turkse yoghurt
  • 200 gr. griesmeel
  • 200 gr. bloem
  • 1 pakje bak poeder

Voor topping

  • Kokosnootschaafsel

Bereidingsinstructies

  1. Voor siroop: breng het water en de suiker aan de kook in een pan. Laat de suiker smelten. Doe ook een plakje citroen erin. Laat de siroop 10 minuten langzaam koken. Daarna haal de pan uit het vuur en zet hem opzij.
  2. Klop eieren met suiker.
  3. Voeg zonnebloemolie, geraspte sinaasappelschil, yoghurt, griesmeel, bakpoeder en bloem. Klop alles goed.
  4. Vet de ovenschaal met olie. Giet het beslag erin.
  5. Bak de griesmeelcake in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 40 minuten.
  6. Doe de afgekoelde siroop gelijkmatig over de gebakken cake heen. Laat het 2 uur staan zodat de cake goed het vocht kan absorberen. 
  7. Serveer de revani met kokosnootschaafsel erop.

Afiyet olsun.