Advertentie

Pompoensoep, Balkabagi Corbasi

De combinatie van pompoen, wortel, gember en aardappel zorgt voor een harmonieuze mix van smaken. De zoetheid van de pompoen, de aardse tonen van de wortel, de pittige kick van gember en de romige textuur van de aardappel dragen allemaal bij aan de rijke en gebalanceerde smaak van de soep.

Deze soep zit boordevol voedingsstoffen. Pompoen levert vitamines en antioxidanten, wortel voegt vezels en vitamine A toe, gember brengt niet alleen smaak maar ook mogelijke gezondheidsvoordelen, en aardappel zorgt voor vullende koolhydraten.

Ingrediënten

  • 500 gr. pompoen
  • 1 lt heet water
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • 1 stukje gember
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 komijn poeder

Bereidingsinstructies

1- Snijd de pompoen, verwijder de zaden en snij de schil er af.
2- Snijd de pompoen, ui, knoflook, aardappel, wortel, gember in blokjes. Bak ze paar minuten met een lepel olijfolie, voeg nog zout en peper.
3- Schenk 1 lt heet water en de kruiden in de soep pan en laat de groentes koken ongeveer 30 minuten.
4- Als de groentes gaar zijn, pureer de soep met de staafmixer. Serveer de pompoensoep met Turkse brood.

Afiyet olsun.

Advertentie