Pompoen soep, Balkabagi Corbasi

Pompoen soep, Balkabagi Corbasi
Pompoen soep, Balkabagi Corbasi

Wie wilt lekkere gezonde soep eten? Vooral als het het buiten koud wordt. En het Halloween is!!!

Met een bekertje crème fraîche of een lepeltje dikke Turkse yoghurt in de soep pan voegen wordt je  pompoensoep smeuïg. Ik vind het zonder yoghurt ook lekker.

Ingrediënten

  • 500gr. pompoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • 1 stukje gember

Bereiding

  1. Snijd de pompoen, verwijder de zaden en snij de schil er af,
  2. Snijd de pompoen, ui, knoflook, aardappel, wortel, gember en bak ze paar minuten in een soep pan met een lepel zonnebloemolie, voeg nog zout en peper,
  3. Schenk 1 liter heet water in de soep pan en laat de groentes koken ongeveer 30 minuten,
  4. Als de groentes gaar zijn, pureer de soep met de staafmixer.

Afiyet olsun.

Geef een reactie