koken & tafelen algemeen

Spinazie taart

Spinazie Taart
Spinazie Taart

Spinazie taart is een heerlijk hartig hapje voor tussendoor. Ook serveer ik het vaak als bijgerecht of als meze op een rijk gevulde tafel.

Ingrediënten

Heerlijke Spinazie Taartjes
Heerlijke Spinazie Taartjes
  • 300 gr gewassen spinazie
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 pak bladerdeeg ( 10 stuks )
  • 100 gr witte kaas
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 keer eigeel
  • Zout
  • peper

Bereiding

Deeg voor de Spinazie Taart
Deeg voor de Spinazie Taart
  1. Bak de gesnipperde ui met spinazie, doe wat zout en peper daarop,
  2. Haal de afgekoelde spinazie door elkaar met witte kaas,
  3. Snij de bladerdeeg als een L vorm aan de 2 randen. Zo heb je 2 losse hoekjes maar wel vast aan de rest van de bladerdeeg,
  4. Wissel de losse hoekjes met elkaar,
  5. Verdeel de spinazie op de 10 bladerdegen,
  6. Klop de ei geel en smeer die op de rand van de bladerdeeg,
  7. Doe ze in de oven 200graden ongeveer 30 minuten,
  8. Bak de pijnboompitten in de pan zonder olie,
  9. Als de spinazie taart gaar is , verdeel de pijnboompitten op ze.

Afiyet olsun

Geef een reactie