Als het weer kouder wordt is het altijd lekker om een stevige soep te eten, of te drinken, zoals we in Turkije zeggen. Een gebonden tomatensoep, of dolmates corbasi, is licht verteerbaar en geeft een heerlijk warm gevoel.
Ingrediënten
- 1 blik gepelde tomaten of 4-5 tomaten
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel tomatenpasta (salca)
- 1/2 kopje koffiemelk
- 4 glazen water
- zout
- geraspte kaas
Bereiding
- Pureer de tomaten met een blender.
- Bak het meel met boter in een pan.
- Doe de tomatenpuree en tomatenpasta in de pan en roer met een garde totdat alle klontjes weg zijn.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Voeg 4 glazen koud water toe, zodra de tomatenbasis kookt.
- Als de inhoud weer pruttelt, doe dan de koffiemelk in de pan.
- Roer nu nog een klein beetje voordat je het vuur uitzet.
- Serveer je tomatensoep met geraspte kaas erop.
Tip
Als de tomatenbasis klonterig blijft, gebruik dan even de blender in de pan.
Knapperig brood is natuurlijk erg lekker om op de soep te doen.
Afiyet olsun!