Hier is mijn snijbonen gerecht voor mensen die vegetarisch, gezond en lekker willen eten.
Tip
- In de snelkookpan kan je snijbonen gerecht in 15 minuten koken.
- Voeg ook aardappel in het gerecht in.
- Je kan sperziebonen ook het zelfde manier koken.
- Na het koken, laat het gerecht even 1 uur rusten. Dan wordt het lekkerder.
- je kan in dit gerecht ook vlees toevoegen.
- Serveer het snijbonen gerecht met witte rijst of bulgur rijst.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale bereidingstijd
55 minuten
Categorie
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
50 kcal per portie
Ingrediënten
- 400 gr. snijbonen
- 1 ui
- 1 blik gepelde tomaten of 3- 4 tomaten
- 1 eetlepel tomaten puree
- 100 ml. hete water
- Zout
- Peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingsinstructies
- Was de snijbonen en snij de puntjes eraf,
- Snij de randen van de snijbonen af met een aardappelschilmesje,
- Snij de snijbonen in twee / drie stukken,
- Snij de ui,
- Verhit de olijfolie in de pan en bak de uien erin,
- Doe ook de tomatenpuree, tomaten in en de snijbonen in de pan,
- Voeg 100 ml. hete water, zout en peper toe
- Zet de vuur laag en kook alles voor 45 minuten met de deksel op.
- Roer af en toe het gerecht tijdens koken. Voeg water als het nodig is.
- Serveer de snijbonen gerecht met witte rijst of bulgur rijst.
Afiyet olsun!