Snijbonen Gerecht, Taze Fasuye Yemegi

Hier is mijn snijbonen gerecht voor mensen die vegetarisch, gezond en lekker willen eten.

Tip

  • In de snelkookpan kan je snijbonen gerecht in 15 minuten koken.
  • Voeg ook aardappel in het gerecht in.
  • Je kan sperziebonen ook het zelfde manier koken.
  • Na het koken, laat het gerecht even 1 uur rusten. Dan wordt het lekkerder.
  • je kan in dit gerecht ook vlees toevoegen.
  • Serveer het snijbonen gerecht met witte rijst of bulgur rijst.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

45 minuten

Totale bereidingstijd

55 minuten

Categorie

Keuken

Turks

Porties

4

Calorieën

50 kcal per portie

Ingrediënten

  • 400 gr. snijbonen
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten of 3- 4 tomaten
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 100 ml. hete water
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingsinstructies

  1. Was de snijbonen en snij de puntjes eraf,
  2. Snij de randen van de snijbonen af met een aardappelschilmesje,
  3. Snij de snijbonen in twee / drie stukken,
  4. Snij de ui,
  5. Verhit de olijfolie in de pan en bak de uien erin,
  6. Doe ook de tomatenpuree, tomaten in en de snijbonen in de pan,
  7. Voeg 100 ml. hete water, zout en peper toe
  8. Zet de vuur laag en kook alles voor 45 minuten met de deksel op.
  9. Roer af en toe het gerecht tijdens koken. Voeg water als het nodig is.
  10. Serveer de snijbonen gerecht met witte rijst of bulgur rijst.

Afiyet olsun!