Postelein Salade met Aardbeien

Het postelein seizoen is begonnen. Nu in de zomer maanden kan je deze gezonde groente bij de groenboer of in de supermarkten vinden. Je kan kan het kopen per bosje. Ik heb al een gerecht recept van postelein, die ik ook zo lekker vind. Vandaag wil ik laten zien hoe je een salade daarvan maakt. Met een zomerse fruit en walnoten.

De blaadjes van postelein zijn zo fijn en kwetsbaar dat je ze rauw kan eten. Met de lichtzure, scherpe smaak past het heel goed als salade, bij barbecue als bijgerecht.

Is Postelein Gezond?

Postelein bevat vele vitaminen, mineralen en antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine E, melatonine en is rijk aan Omega 3 – vetzuren. Het bevat meer ijzer dan spinazie. Heel gezond dus.

Tips

  • Bij deze salade past nog veel zoete, sappige zomer fruiten zoals perzik, mango, vijgen,ananas, druiven.
  • Je kan walnoten vervangen door pecannoten of pijnboompitten.
  • Postelein heeft heel fijne blaadjes. Net als spinazie wordt het heel snel donker kleurig. Bij de supermarkt kies je het beste een bosje postelein dat groen kleurig en niet verpletterd is.
  • Hou je van yoghurt? Meng rauwe postelein met yoghurt en geperste knoflook. Doe wat olijfolie en pul biber (rode peper vlokken) erbij. Zo maak je een frisse en lichte salade als lunch!! Zo lekker!!

Voorbereidingstijd

5 minuten

Kooktijd

Geen

Totale bereidingstijd

10 minuten

Categorie

Salade

Keuken

Turks

Porties

2

Calorieën

125 kcal per portie

Ingrediënten

  • 200 gr. postelein, een half bosje
  • 6 – 7 aardbeien
  • 4 – 5 walnoten
  • 30 gr. witte kaas of feta kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel granaatappel saus
Granaatappel sauce

Bereidingsinstructies

  1. Was de postelein goed en snij de wortels weg.
  2. Spoel de aardbeien met water en snij ze in plakken.
  3. Doe de postelein en aardbeien in de schaal.
  4. Leg de witte kaas blokjes en walnoten er op.
  5. Doe de olijfolie en granaatappel saus over de salade heen.

Afiyet olsun.

Comments are closed.